berliners Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Z własnego i znajomych doświadczenia wiem ze sprężyny w zestawach HuricanE są odrobinę silnijsze niż zakłada to producent. Tak więc jak montujesz M100 od Huricane to spodziewaj sie efektów jak na M110 od MadOniona. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Tak więc jak montujesz M100 od Huricane to spodziewaj sie efektów jak na M110 od MadOniona. Akurat obydwie z podanych firm nie mają wiarygodnych danych. M100 hurricane to tak jak m110 np guardera.Z kolei różnica między M100 i M110 Mad Onion bywa znikoma więc nie warto porównywać jakiejkolwiek spręzyny względem sprężyn tej firmy. Chyba nie pomotałem ;) Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 jaka batke najlepiej podłączyć do sprężyny m110??? Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Przy stockowym silniczku 9,6 :) bo on potworem nie jest... Quote Link to post Share on other sites
Dzidzia35869 Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 No dobra a jakom preclufe założyć ? I jakom komorę HU kupić, żeby móc wstawić jakąś lepszą gumkę ? Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 (edited) Hm... gumę guardera albo systemy, lufę df'a albo systemy (chyba, że chcesz wydać masę kasy). Co do zmiany hop'a to nie wiem TM'owskie chyba najlepsze (ale zaraz ktoś wspomni o tańszych SRC). Pozdro! Aha i nie trzeba zmieniać hop'a by wstawić gumkę i preckę (byś nie myślał, że trzeba) sama wymiana tylko zwiększa możliwości karabinka lecz nie jest niezbędna! Edited July 25, 2007 by Yuber Quote Link to post Share on other sites
faragon Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 mam takie małe pytanko jaki jest gwint w s-systemie(1 gen) na lufie? bo nie mogę nigdzie odszukać dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 14mm Lewoskrętny.Nie ma za co. Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Mam pytanko: czy ktoś z was wsadzał już FTK do swojego guna?? Ja zrobiłem to już kilka miesięcy temu lecz dopiero teraz zacząłem sie zastanawiać co tam w środku takiego siedziało. Przypomniało mi sie iż sam tłok był jakiś "lewy", znaczy musiałem go delikatnie przerobić aby pasowała wzmocniona łożyskowana głowica tłoka. Zresztą sam Gb sprawiał wrażenie delikatnej konstrukcji. Wszystko było mocno plastikowe. :P Macie podobne wrażenia??? Quote Link to post Share on other sites
EchoX Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 berliners a moglbys powiedziec ktory dikladnie z TEJ LISTY zestaw wstawiles do swojego guna? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Zestaw Tune-Up Kit M120s do M16A2, M15 Rifle HurricanE zamiast springa m120 mam wstawioną m110. Quote Link to post Share on other sites
EchoX Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 berliners dzieki, bo jak pisalem do specShopu to nie potrafili powiedziec, ktory czy "M4A1, M15 Carbine", czy "M16A2, M15 Rifle" do PJ pasuje :( ...a duzo miales problemow z tym 'dopasowywaniem' tego zestawu?? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Głowica tłoka nie pasuje do standardowego tłoka, ja nie miałem zapasowego pod rękom tak więc musiałem przerobić ten stokowy, poza tym nie było problemów z niczym. No może oprócz tego że m110 nie chciała tam za bardzo dobrowolnie wejść i trzeba było jej to wyperswadować. :D Quote Link to post Share on other sites
TheProsiak Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 a ja nic nie przerabiałem... głowice tłoka z zestawu ftk przyjręciłem bez łożyskowania do tłoka i wszystko działało dobrze. Doradzam zestaw do rifle bo masz odrazu cylinder typ "0" co przyda się jak kiedyś będziesz chciał założyć dłuższą preclufe :) ja też taki właśnie wziełem Quote Link to post Share on other sites
undervafe Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 wiec jak juz wiadomo cos z tym metal body za około 300zł od krakmana! pasuje to?? bo mam zamiar to kupic i nie wiem co zrobić ja w swoim ganie wymieniłem tylko batke,lufe na precka 55cm i gumke na sylikon guardera i ładnie nosi puzniej wymienie a własciewie zamatuje TUK'a ze spezyna M110 + jakiś wzmocniony tłok potem mozna by tez wymienic zeby na jakies wzmocnione by troche replika pozyła xD Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted September 4, 2007 Author Report Share Posted September 4, 2007 Planuje tuning gun'a tylko musze sie was spytać czy wszystko w tym ZESTAWIE (klik) będzie pasować do naszej kochanej PeJotki ? Czy łożyska podejdą ? Mam PJ S-SYSTEM I GENERACJI Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts