vanyel1985 Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 @Kicha29 jeszcze nie teraz, na razie nie mam finansów ku temu. Na chwilę obecną na razie tylko się do tego AK przymierzam. Co do długości lufy - w manualu na stronie oficjalnej G&G widnieje 407mm, tak więc wnioskuję, że w Capri się pomylili. Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Ta precka (gówniana z reszta) jest krótsza niż lufa zewnętrzna. Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted August 4, 2008 Report Share Posted August 4, 2008 A wymieniał ją ktoś może na dłuższą? A jeśli tak to o jakiej długości? Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Lufa zewnętrzna jest standardowej długości, precka wejdzie 455mm. Lufy póki co nie wymieniałem, jak wiadomo nie samą (ani nie jedną 8) ) repliką człowiek walczy. Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted September 18, 2008 Report Share Posted September 18, 2008 Teraz ja mam pytanie... Czy ktoś podczepił już jakiś granatnik do rk-47? konkretnie chodzi mi o ten - http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2076 Nie było problemów z montażem? Konieczności jakiś przeróbek itd? Pytanie może głupie, ale wolę się upewnic że po zakupie będzie wszystko OK. Specszop twierdzi, że pasuje, ale chciałbym się dopytac o zdanie kogos, kto już tego używa/używał. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby frontgrip w 47 mógł mieć różne wymiary, tak więc jestem przekonany, że granatnik będzie pasował. Mam również pytanie: batka 10,8V o jakiej pojemności będzie pasować do kolby? Z tego co czytałem 3300 jest za duża. Chodzi mi o największą możliwą pojemność. Pozdrawiam! Wojciech Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Dzisiaj odebralłem swojego kałaszka od kuriera i powiem wam tak replika niezła w ryjek normalnie fajna :), jedno co mi sie nie podoba jak narazie to to , że te dreweinka jednak wygladaja tandetnie jak na tą cene. Mogliby się postarać i dać je chociaż troszke ciemniejsze. Ale to nie problem bo już szukam oryginalnych zamienników. Mam tylko do was pytanko czy wam też sie lekko rusza ta metalowa górna osłona sprężyny ? Więcej napisze jak sformatuje batke i zaczne odpalać giwere. Quote Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 owszem, rusza. taki jej urok :) Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 witam, a czy do tej cudownej repliki można gdzieś kupić np czarne okladziny, albo chociaż bardziej ciemne? Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Hmm idzie dostać inne drewienka do tej repliki, ale jeśli lubisz sie sam bawić to lepiej albo poszukaj drewna od ostrego AK na allegro i dopasuje do RK47 lub to drewno pokryj Bejcą i już będzie inny odcień Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Wrażenia po 2 strzelankach z użytkowania tej repliki są takie: Na pierwszej strzelance miałem problem z ustawieniem Hopka, a to pewnie dlatego, że jestem nowy w ASG i jeszcze nie bardzo kumałem o co w tym biega, ale strzelało się fajnie mimo tego, że nie miałem ustawionej dobrze repliki. Po podpięciu Low Capów zdarzają się puste strzały na początku, nie wiem czy to wina magów czy taki urok tej repliki w połączeniu z Low Capami. Na drugiej strzelance już lepiej mi się udało ustawić hopka i kulki leciały wg mnie dalej i widać ,że z biegiem czasu replika jakby się docierała. Ale puste strzały sie też zdarzały i nawet czasami na Automacie przy niewielkich seriach kulki leciały po 3 a czasami po 2 . Czyżby to także była wina Low Capów czy nie ? Z tym pytaniem musze się niestety skierować do tych , którzy użytkuja tą replike dłużej ode mnie. Wystrzelałem narazie coś koło 400-500 kulek narazie Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Jakich magazynków i kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
kicha29 Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Low Capy od CA i TM a kulki G&G gramatura 0.25 Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 Hmm. Magazynki siedzą sztywno w gnieździe? Próbowałeś prysnąć sylikonem? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Orientuje się ktoś, czy pasuje to metal body " http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2527 " Stockowe najpierw doznało ułamania "wystajnika" trzymającego kolbę z góry( jak na tych zdjęciach http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...lik_gandg/1632/ ) potem poszedł też dolny. P.S. Tłok też zmieliłem(1 ząb całkiem urwany i rozsmarowany po całym gb,3 kolejne mocno wyszczerbione) na full stocku(swoją drogą tłok był niedbale wykonany, widać na nim odlewy) Quote Link to post Share on other sites
bitek741 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Tak tłok w tej replice to słaby punkt nie wytrzymał pomimo tego że replika nie była tuningowana. Co do miejsca w kolbie to nie powiedział bym że jest go dużo moja 9.6 2400 Sanyo wchodzi ale kable wystają. Quote Link to post Share on other sites
TmCR Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Po paru strzelaniach i pokazach z tą repliką stwierdzam, że kolba w niej to jakieś nieporozumienie ;) Poza tym wszystko inne to istna poezja ;]] Quote Link to post Share on other sites
Berdozon Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Czy ktoś testował jaki bagnet pasuje do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts