Maciek1991 Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Co moge zrobić żeby poprawić osiągi mojego AEG. Co moge zmienić co dodać ? Ależeby to nie zmniejszyło zywotności G3. Żeby nie powodowało jego nadmiernego zużycia. Bardzo prosze o pomoc. I jeszcze jak mozecie to napiszcie mi co ma wpływ na żywotność broni i jej osiągi. z góry dzięki. Aha jest to G3 firmy well Quote Link to post Share on other sites
sezamek Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 mugł byś dodać sprężyne m100. Będziesz miał ok 320fpsów Quote Link to post Share on other sites
Maciek1991 Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 No spoko tylko co mam potem jeszcze wymienić żeby żywotności nie zmniejszyć, żeby się za szybko częście nie zużyły które bym musiał wymienić żeby broń działał dłuuuugo. And one more thing.. Gdzie moge znaleźć bardzo szczegółowe informacje na temat G3 SAS z well'a Jestem w tym wszystkim bardzo 'zielony" więc prosiłbym o wyrozumiałość i linki :PP :lol: Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 sezamek, moze wyjsc mniej... ja przy mp5 Wella przy calym FTK hurricanE M100 mam ok 300fps (wg. chrono chlopakow z asgshop.pl) Proponuje wlasnie taki FTK wlozyc (koszt ok 200zl) Quote Link to post Share on other sites
Maciek1991 Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 No ale co mam jeszcze zmienić żeby mi się cześci tak szybko nie zużyły. Jeśli bym dał te FTK to co by się przydało zmienić jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 no to nie wiem, ja nic w moim mp5 wiecej nie zmienialem (procz gumki silikonowej guardera) i po ponad 15000 kulek nic sie jeszcze nie popsulo... FTK dokladnie ten http://asgshop.pl/produkt.php?id=917 Quote Link to post Share on other sites
Maciek1991 Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 Wiedz że w tym FTK jest dużo elementów i chyba o te mi chodziło. To chyba te które by się zużywały gdybym wsadził samą spęzyne. A czy mógłbym wsadzić mocniejszy silnik do G3?? CZy to jest wogóle możliwe?? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Tak, jest to możliwe, a prędzej czy później coś ci się napewno posypie Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 no wlasnie ja tez na to czekam i czekam bo chce wkoncu jakies CA kupic a nie ma mnie co popchnac ;) Narazie moje mp5 ma zasieg jak stockowe CA lub minimalnie wiekszy :) i sie nie chce popsuc ;) Mysle ze moze skorupa gearbox'a peknac, szczegolnie zima... Quote Link to post Share on other sites
Maciek1991 Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 czyli ogólnie mówiąc bardziej mi się oplaca kupić nową broń :PP np ak 47 z cymy. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 W ak cymy siedzi praktycznie to samo, jak lubisz twojego sasa to go tuninguj i się nieprzejmuj, kup ftk, wymien lufe, szkielet gb...jak nie lubisz-szkoda w niego pieniądze pakować. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 koonik - tylko, że jak do ak cymy wsadzić ftk m100 to masz ~350 fps a nie 300 ;) a najlepiej to kupić uzywanego marui/ca i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1991 Posted November 1, 2006 Author Report Share Posted November 1, 2006 nie no lubie G3 i to bardzo. Więc chyba zainwestuje. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 warto w to inwestować? bardzo to to plastikowe... a wymienić sporo trzeba niestety. Quote Link to post Share on other sites
anek Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 marys wszystko sie da;) kolbe od maruiowskiej mp5 dasz bedzie trwalsza, dodajesz tłumik (mały) płomienia z gwintem lewo/prawo stronnym dokłada wtedy lufe okolo 400 mm... hmmm FTK do G3 via asgshop ( bo jest) GB guarderav2 ( ale niewiem czy wlezie) silnbik conajwyzej od TM 1000... wiekszego nie trzeba .... Gumka HU/Guarder/Systema/od biedy CA mocniesza baterie i daje rade tylko niewiem czy sie body nie sypnie ... Quote Link to post Share on other sites
Gionek Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 Pisaliście o zamontowaniu prec lufy. Czy będzie pasować lufa Systemy ? Quote Link to post Share on other sites
berliners Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Moim zdaniem dużo bardziej jest warto inwestować w tego guna niż w m4 wella. Jest dużo bardziej atrakcyjny, sprawia mniej plastikowe wrażenie niż m4, a po za tym jest w nim gdzieś ta szczypta potencjału. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Moim zdaniem średnio opłaca się inwestować w tanie elektryki.. to co włożysz w tuning mogłbyś po sprzedaży guna dołożyć do puli i sprawić sobie stocka z CA... gdzie szczerze mówiąc masz już wszystko czego dusza zapragnie... Quote Link to post Share on other sites
kydrys Posted February 17, 2007 Report Share Posted February 17, 2007 to prawda, poza tym nie da sięzrobić, żeby nigdy ci się nic nie zepsuło. nawet jeśli wsadzisz tam najżywotniejszą konfigurację części, to i tak kiedyś ci pójdą. nie warto wsadzać tyle kasy w G3 SAS firmy Well, lepiej strzelaj póki mozesz, a jak już ci się zepsuje, to kup porządny z TM. Quote Link to post Share on other sites
Strzygoń Posted June 14, 2007 Report Share Posted June 14, 2007 to prawda, poza tym nie da sięzrobić, żeby nigdy ci się nic nie zepsuło. nawet jeśli wsadzisz tam najżywotniejszą konfigurację części, to i tak kiedyś ci pójdą. nie warto wsadzać tyle kasy w G3 SAS firmy Well, lepiej strzelaj póki mozesz, a jak już ci się zepsuje, to kup porządny z TM. {mozliwe ze lekko zboczylem z tematu}---W sumie to G3 sas z TM i ten z Wella sa bardzo podobne....mjalem okazje zapoznac sie z jednym i drugim(strzelałem ,rozbierałem itd..) , i pomimo pewnych różnic(np: body-w wellu a dokladnie zakonczenie na które wchodzi kolba to bękart G3 i mp5...}moge powiedziec ze G3 sas Wella spisuje sie naprawde dobrze....nawet wiecej ...parametrami konkuruje z TM.... Quote Link to post Share on other sites
Przemek_zuk Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 no to nie wiem, ja nic w moim mp5 wiecej nie zmienialem (procz gumki silikonowej guardera) i po ponad 15000 kulek nic sie jeszcze nie popsulo... FTK dokladnie ten http://asgshop.pl/produkt.php?id=917 jak chcesz zwiększyć zasięg to tylko gumke wymień na sylkonowąale jak masz więcej kasy to wymień spręrzyne wszystkie zębatki i bębenet to gdześ zię zamknie na 500zł powodzena ja wymieniłe m gumke może mi tylko zwiększyła o 7fps ale zasięk się bardzo poprawił 35zł gumka sylikonowa na www.taiwangun.pl Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Stary, to są stalowe zębatki XYT które na M120 dobrze działają.... Gumka HU na sylikon ( byle nie guarder - niezbyt pasuje do komory w WELLach ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts