_Johny_ Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Witam, Po wymianie okablowania w moim MP5A2 TLF Classica (gb v2) pierwszego dnia wszystko wydawało się ok. Strzelał i na semi, i na auto. Safe też działał - blokował spust. Jednak następnego dnia kiedy chciałem się zabrać za bardziej konkretne przestrzelanie itd. okazało się, że coś nawala. Otóż pozycja Safe działa - blokuje. Pozycja semi - albo trzeba nacisnąć spust dwa razy, albo wali full auto albo blokuje jakby był w pozycji Safe ( :shock: ). Pozycja full auto - zazwyczaj działa jak trzeba ale czasem wali semi. Pozatym kiedy dojdzie do strzału silnik wydaje jeszcze krótki dźwięk. Tzn. najpierw normlany odgłos pracy przy naciągnięciu sprężyny, ale po zwolnieniu tłoka słychać jakby silnik chciał jeszcze pracować. Dżwięk ten jest podobny do tego jaki wydaje silnik kiedy bateria jest rozładowana. Lecz po pierwsze replika strzeleła, i dalej strzela, a także sprawdzałem to z dwoma różnymi bateriami. Replika to stock, oprócz kabli nic w środku od nowości nie było wymieniane. Zabawy śrubą od silnika też nic nie dały. Ktoś wie co się dzieje i jak temu zaradzić? Pozdrawiam Johny Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Ten dzwięk silnika to typowy objaw braku anti-reversala, tzn. po puszczeniu spustu i odcięciu prądu nic nie blokuje zębatek i sprezyna się rozpręża cofając zębatki i silnik. Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 a nie zepsules czegos przypadkiem w selektorze ognia ? Moim zdanie to wlasnie jego wina.A z tym dzwiekiem to albo wogole zapomniales o reversalu albo zle zalozyles sprezynke ktora go dociska. Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 No być może to coś selektorem ale nie wiem jak to sprawdzić. O anti reversalu nie zapomniałem ;) Jednak dla pewności rozkręciłem i poskładałem wszystko bardzo uważnie i powoli zwracając uwagę na każdy szczegól.. Niestety... objawy są dalej te same. :( I dzwięk silnika nie ustał, i selektor nie działą poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 A nie bedzie to sypnieta plytka selektora ?? Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Jeśli to anti reversal to lepiej uważaj, bo możliwe, że Ci połamie popychacz po którymś strzale. Sprawdź dokładnie jak włożyłeś płytkę selektora i czy jest w niej taka mała sprężynka. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 Sprężynka jest. A całej płytki nie zdejmowałem. Anti reversal jest, założony poprawnie, kręcąc zębatkę silnikową palcami przy otwarym GB bez sprężyny obraca się poprawnie (zębatka tłokowa cofa tłok) ,a w drugą stronę nie idzie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 7, 2006 Report Share Posted November 7, 2006 Inna możliwość dziwnego dźwięku silnika: śróba regulacji silnika. Mi rozlegulowała się ona samoczynnie :| Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted November 7, 2006 Author Report Share Posted November 7, 2006 Panowie wielkie dzięki za zainteresowanie :) Poradziłem sobie z problemem.. Otóz winę za dolegliwości ponosiły następujące dwie części: 1. Śrubka trzymająca ten "dzyndzel" od selektora. Nie wiem czy wszyscy wiedzą o co mi chodzi. Od strony zębatek w prawym dolnym rogu jest śrubka, która odpowiada za blokadę spustu oraz reguluje "twardość" plastikowego dzyndzla po stronie płytki selektora. Śrubka ta poluzowała się na co wcześniej nei zwróciłem uwagi. 2. (Jednak) Śruba od silnika.. Mimo wszelakich kombinacji postanowiłem dokręcić ją po złożeniu po raz kolejny repliki naprawdę mocno. Podziałało! :F Dziękuje za pomoc 8) Pozdrawiam Johny Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts