Yarpen14 Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Witam ! :) mój pierwszy post :) Właśnie zakupiłem m15 po tuningu, ile teraz będzie szacunkowo FPSów? minej niż 350 czy więcej? Tuning: gearbox wzocniony CA 140zł zębatki stalowe 130zł sprężyna SP110 guarder 55zł tłok CA zółty 65zł głowica tłoka CA 20z głowica cylindra CA 20zł łożyska metalowe SRC 30zł zatrzask przeciw powrotny CA 35zł bateria 9,6V 1200mAh 120zł Pozdrawiam Yarp Mam jeszcze tłumik taki jak tu: http://asgshop.pl/produkt.php?id=279 - 250zł PS: aha reszta jest stockowa Quote Link to post Share on other sites
naytec Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 PS: aha reszta jest stockowa Wnioskując po cenach, to raczej wszystko poza sprężyną jest 'stockowe'. No, może jeszcze oprócz baterii. ;P Sprężyna 110 powinna dać około 360fps'ów. Quote Link to post Share on other sites
Yarpen14 Posted November 21, 2006 Author Report Share Posted November 21, 2006 Hmmmmm :) Aha dobrze wiedzieć :) A precyzyjna lufa by coś dała? Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Tak, lepsze skupienie i pare fps-ów Quote Link to post Share on other sites
Yarpen14 Posted November 21, 2006 Author Report Share Posted November 21, 2006 Aha a do lepszej sprężyny potrzebowałbym lepszej baterii? i czy zembatki wytrzymają? Quote Link to post Share on other sites
naytec Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Aha a do lepszej sprężyny potrzebowałbym lepszej baterii? i czy zembatki wytrzymają? Zębatki powinny wytrzymać, jak będzie z zembatkami - nie wiadomo. Bateria - zależy od ogniw. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Ta konfiguracja powinna wytrzymać nawet M130, ale wtedy baterię lepszą. Ale z M120 powinna współpracować Quote Link to post Share on other sites
Dundee Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Przy wymianie sprężyny na M120 batria 9,6V (NiCd/NiMh)może jeszcze dawać radę... Przy zastosowaniu M130 albo zmień baterię na 10,8V, lub najlepiej 12V, albo (i to rozwiązanie uważam za bardziej słuszne) zmień zębatki na Super Torque Up (zębatki o mniejszym przełorzeniu) np. takie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1224 , ni będziesz wtedy musiał wymieniać baterii na mocniejszą Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Około 360FPS przy wersji 36cm lufa i około 380fps przy wersji 51cm lufa..... to także zależy od indywidualnej szczelności układu Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 zmień zębatki na Super Torque Up (zębatki o mniejszym przełorzeniu) np. takie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1224 , ni będziesz wtedy musiał wymieniać baterii na mocniejszą PSSST! Byłeś na grenadzie, wiem. Ale o większym przelożeniu. Zainstalowałem prawie takie same (helikalne STU) w GR300 i na 9,6V NICD tym Vshape jest średni rof. Na 12V NIMH też jest średni. Jak zmieniasz akumulator, bo nie daje rady sprężynie, to po prostu zmień na bardziej wydajny, nie koniecznie na taki z większym napieciem (takie 9,6V RC da radę bardzo mocnym sprężynom). Dla zębatek STU i tak trzeba dać większe napięcie, zeby ROF był znośny. Quote Link to post Share on other sites
Yarpen14 Posted November 21, 2006 Author Report Share Posted November 21, 2006 Ok thx aha i ostatnia sprawa, czy na tej sprężynie (Sp110) wszystko będzie chodzić? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Jasne ale zmieniłbym jeszczę głowice cylindra... Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 A po co? Nie słyszałem jeszcze o pękniętej głowicy cylindra. Dość mocny element. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Głowicę cylindra można jedynie uszkodzić podczas nieumiejętnego składania M-ki CA. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 A to ciekawostka, bo mi pękła, a zobaczyłem to dopiero jak otworzyłem GB. Wytrzymała jakoś rok i troszkę na stockowej sprężynie. Quote Link to post Share on other sites
Dundee Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 (...)Ale o większym przelożeniu(...) Masz rację, chodziło mi właśnie o zwiększone przełożenie (myśląc o mniejszej ilości zębów, błędnie to wpisałem ) (...)Dla zębatek STU i tak trzeba dać większe napięcie, zeby ROF był znośny(...) ...i tu się z Tobą nie zgodzę, mam u siebie w AUG-u M120[Guarder] oraz zębatki STU na kulkowych łożyskach i nadal strzelanki ogarniam na jednym aku 8,4V 1400mAh [KAN] bez jakiejś zauważalnej utraty szybkostrzelności czy też wytrzymałości aku :wink: (a Wiesz dobrze, że uznaję tylko zasadniczy tryb pracy kbk szturmowych - "ogień" ciągły :mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Swoja droga - po co kupwoac stalowe zebatki za 130 zl, skoro i tak sa one stockowo montowane w CA ;-)? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Ja stawiam na to, że większosc cześci z pierwszego posta jest stockowa... Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 ...i tu się z Tobą nie zgodzę, mam u siebie w AUG-u M120[Guarder] oraz zębatki STU na kulkowych łożyskach i nadal strzelanki ogarniam na jednym aku 8,4V 1400mAh [KAN] bez jakiejś zauważalnej utraty szybkostrzelności czy też wytrzymałości aku :wink: (a Wiesz dobrze, że uznaję tylko zasadniczy tryb pracy kbk szturmowych - "ogień" ciągły :mrgreen: ) Mówię co zaobserowałem w po zamontowaniu zębatek STU w GR300. Pozatym "słuszny ROF" to pojęcie bardzo subiektywne. Właściciel tej GR300 zużywa ciut więcej kulek niż przeciętny maniak, więc ROF musi mieć bardzo "słuszny". 8-) Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Swoja droga - po co kupwoac stalowe zebatki za 130 zl, skoro i tak sa one stockowo montowane w CA ;-)? Praktycznie wszystko co kolega wymienił jest standardowo w m15 CA... Tylko sprężyna jest inna i ewentualnie łożyska (które i tak w stocku są metalowe...) Czyli jeśli kupił m15 i do tego jeszcze taki upgrade to gratuluję, bo płacił dwa razy za to samo. A jeśli kupił to m15 w nadziei, że jest ono już tuningowane, to znów się troche przejechał :/ na tej osobie od której to kupował... Pozdrawiam PS ile płaciłeś za to m15?? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Może to był Well albo TM albo coś innego? Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 Przeczytaj temat... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 czytałem :D sory nie zauważyłem :D Quote Link to post Share on other sites
Morthag Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Reasumujac - jesli chcialbym podkrecic stockowa emke z CA niewielkim kosztem do ok. 400-415fps - co powinienem wymienic, jaka sprezyne itd ? Quote Link to post Share on other sites
Niki Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 Idąc na łatwizne- http://asgshop.pl/produkt.php?id=484 Do tego po pewnym czase przydalyby sie nieco lepsze zebatki i bateria, ktora by nie miała problemów ze 120-stką. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts