Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam ! :) mój pierwszy post :) Właśnie zakupiłem m15 po tuningu, ile teraz będzie szacunkowo FPSów? minej niż 350 czy więcej?

Tuning:

gearbox wzocniony CA 140zł

zębatki stalowe 130zł

sprężyna SP110 guarder 55zł

tłok CA zółty 65zł

głowica tłoka CA 20z

głowica cylindra CA 20zł

łożyska metalowe SRC 30zł

zatrzask przeciw powrotny CA 35zł

bateria 9,6V 1200mAh 120zł

Pozdrawiam Yarp

Mam jeszcze tłumik taki jak tu: http://asgshop.pl/produkt.php?id=279 - 250zł

PS: aha reszta jest stockowa

Przy wymianie sprężyny na M120 batria 9,6V (NiCd/NiMh)może jeszcze dawać radę... Przy zastosowaniu M130 albo zmień baterię na 10,8V, lub najlepiej 12V, albo (i to rozwiązanie uważam za bardziej słuszne) zmień zębatki na Super Torque Up (zębatki o mniejszym przełorzeniu) np. takie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1224 , ni będziesz wtedy musiał wymieniać baterii na mocniejszą

zmień zębatki na Super Torque Up (zębatki o mniejszym przełorzeniu) np. takie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1224 , ni będziesz wtedy musiał wymieniać baterii na mocniejszą

PSSST! Byłeś na grenadzie, wiem. Ale o większym przelożeniu.

Zainstalowałem prawie takie same (helikalne STU) w GR300 i na 9,6V NICD tym Vshape jest średni rof. Na 12V NIMH też jest średni.

Jak zmieniasz akumulator, bo nie daje rady sprężynie, to po prostu zmień na bardziej wydajny, nie koniecznie na taki z większym napieciem (takie 9,6V RC da radę bardzo mocnym sprężynom). Dla zębatek STU i tak trzeba dać większe napięcie, zeby ROF był znośny.

(...)Ale o większym przelożeniu(...)

Masz rację, chodziło mi właśnie o zwiększone przełożenie (myśląc o mniejszej ilości zębów, błędnie to wpisałem )

(...)Dla zębatek STU i tak trzeba dać większe napięcie, zeby ROF był znośny(...)

...i tu się z Tobą nie zgodzę, mam u siebie w AUG-u M120[Guarder] oraz zębatki STU na kulkowych łożyskach i nadal strzelanki ogarniam na jednym aku 8,4V 1400mAh [KAN] bez jakiejś zauważalnej utraty szybkostrzelności czy też wytrzymałości aku :wink: (a Wiesz dobrze, że uznaję tylko zasadniczy tryb pracy kbk szturmowych - "ogień" ciągły :mrgreen: )

...i tu się z Tobą nie zgodzę, mam u siebie w AUG-u M120[Guarder] oraz zębatki STU na kulkowych łożyskach i nadal strzelanki ogarniam na jednym aku 8,4V 1400mAh [KAN] bez jakiejś zauważalnej utraty szybkostrzelności czy też wytrzymałości aku :wink: (a Wiesz dobrze, że uznaję tylko zasadniczy tryb pracy kbk szturmowych - "ogień" ciągły :mrgreen: )

Mówię co zaobserowałem w po zamontowaniu zębatek STU w GR300. Pozatym "słuszny ROF" to pojęcie bardzo subiektywne. Właściciel tej GR300 zużywa ciut więcej kulek niż przeciętny maniak, więc ROF musi mieć bardzo "słuszny". 8-)

Swoja droga - po co kupwoac stalowe zebatki za 130 zl, skoro i tak sa one stockowo montowane w CA ;-)?

Praktycznie wszystko co kolega wymienił jest standardowo w m15 CA... Tylko sprężyna jest inna i ewentualnie łożyska (które i tak w stocku są metalowe...)

Czyli jeśli kupił m15 i do tego jeszcze taki upgrade to gratuluję, bo płacił dwa razy za to samo. A jeśli kupił to m15 w nadziei, że jest ono już tuningowane, to znów się troche przejechał :/ na tej osobie od której to kupował...

Pozdrawiam

PS ile płaciłeś za to m15??