Marcinek83 Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 Witam. Potknołem się o bardzo fajny pomysł ;-) Komar czyli polski RPG, w stanie niedezaktywowanym, posiada iglice w środku. Po włożeniu granata ( na kulki ) a właściwie po małych modyfikacjach mamy RPG na kulki :) mechanizm jest bardzo prosty, trzeba tylko wykombinować jak włożyć granat żeby się nie majtał w środku, rurka PCV powinna wystarczyć. Z tego co widze to zalety takiego RPG: 1. Polski 2. Lekki 3. Mobilny 4. TANI!! Co myślicie o tym? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 Jeśli Ci się uda to czemu nie, tylko najpierw musisz znalezc niedezaktywowanym Komara. Reszta faktycznie nie powinna być strasznie ciężka do zrobienia. Powodzenia ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 12, 2006 Author Report Share Posted December 12, 2006 Szukać nie musze bo wisi u mnie naścianie, czasami łatwo znaleźć coneico na allegro ;-) Znalazłem jeszcze jeden problem, otórz rura może być za długa i kulki moga udeżać o nią, jak testowałem na moim granatniku CA do AK to kulki coniektóre spadały zaraz po wytrzale (granat MadBull 120) Więc lepiej mieć granat na conajmniej 120 kulek wtedy napewno więcej niz połowa dotrze do celu. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Zawsze też możesz przedłużyć jakoś iglice by granat był umieszczony jaknajbliżej wylotu lufy- wtedy napewno nie będą się obijac;) Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 Juz kiedys FENCE budował coś takiego ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 20, 2006 Author Report Share Posted December 20, 2006 no i zbudował, ale na jakieś rakietki czu cóś Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Było na granaty, ale wymontowal wszystkie pierdoły i teraz jest na rakietki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts