Diablo Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Witam Moich szalonych pomysłów ciąg dalszy ;) Jak powszechnie wiadomo już udało mi sie wepchnąć baterie KAN 9,6 3000mAh do kolby sklejkowej w moim AK. Postanowiłem na gwiazdke podarować mojej baterii 2 dodatkowe ogniwa ;) co w efekcie zrobi z niej 12v 3000mAh :wink: Rzeczą jasną jest ,ze ogniwa nie zmieszcza sie w kolbie dlatego wsadzę je pod drewniana okładzine rury gazowej z racji ,że mam metalowe body(tył i przód) dlatego w czesci przedniej jest sporo miejsca wlasnie dla ogniw ale dla baterii tylu STICK , dlatego nieco przerobie tę część by zmieściły się w niej duze ogniwa KAN 3000mAh. ogniwa przednie i tylne połączę przewodami o srednicy 3mm(myśle ,ze straty będą niewielkie) Co Wy na to? pytania ? sugestie? Pozdrawiam Diablo ps. nie ma odwrotu ;) ogniwa zamówione ;) Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Dlugie kable - duzy opor Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 16, 2006 Author Report Share Posted December 16, 2006 grube kable- mały opór Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Jak dasz nowe ogniwa do starej baterii to tez nienajlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 16, 2006 Author Report Share Posted December 16, 2006 bateria ma około 3 mesiące takze myśle ,ze moze nie wpłynie to znacząco na jakosc i wydajnosć całego pakietu Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Z tego co się nie mylę masz Cyme. Zapytam jeszcze raz bo nie dowierzam: do stockowego silnika chińskiego badziewia chcesz podpiąć 12V :strach: PS nie pisz że CYMA to nie jest gówno. Wiem co mówię, bo mam. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Akurat chińskie silniki są zadowalająco dobre :) Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Tylko jęczą jak sprzęgło od kamaza. Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 20, 2006 Author Report Share Posted December 20, 2006 woma- wiesz jak masz dupiaty model no to już nie moja wina ;) a poza tym , to z Cymy mi została tylko obudowa gearboxa i kostka stykowa ;) dlatego wiem , co mówię ,bo u mnie to wszystko chodzi bardzo ładnie płynnie i przyjmnie;) a props tego sprzegła od kamaza , to u siebie nie zauwazyłem takiego zjawiska;) Quote Link to post Share on other sites
woma Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Stawiając Cyme obok modelu TM, nie ważne czy model Cymy będzie badziewny, czy wypasiony i tak Cyma wypada gorzej. Ktoś kiedyś powiedział, żę z gówna bata nie ukręcisz, ale to chyba nie miejsce na rozważanie potencjału Ak Cymy... Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Jezeli dobrze sledze postepy w tuningu diablo- to z CYMA to co on ma niewiela ma juz wspolnego ;) A tak na marginesie- diablo- a nie zlozylbys calej broni z zakupionych kolejno czesci ? Slowem- po co ci byla ta cyma na poczatku hehe? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 21, 2006 Report Share Posted December 21, 2006 Niestety ale trzeba kupić cymę żeby mieć bazę do zrobienia z niej potwora... Niektórych części wogóle nie ma w sklepach... Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 pidżefjat dobrze mówi ;) niektórych czesci bym nie dostał ;) a stockowe czesci z Cymy powoli sie posprzedaje i wyjdę na swoje ;) kurde narazie nie opisze jak mi idzie , bo ogniwa jeszcze nie przyszły(zasługa poczty;p) ale jak tylko je dostane , to zrobie co potzreba i podzielę sie efektami ;) Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted January 3, 2007 Author Report Share Posted January 3, 2007 Witam chwile to potrwało , ale udało sie ;) Ogniwa zostały dotarczone , zamontowałem je w przednim chwycie a konkretnie pod osłoną rury gazowej. Połączyłem z ogniwami które są w kolbie(długi ogcinek? ;p no ale dałem grube kable i straty sa naprawdę małe) i całosc napędza mi gearboxa ze spreżyną M120s i ROF jest na poziomie kosiarki ;) Pozdrawiam Diablo Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Taki mały OT, jak je zgrzewałeś?? Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted January 11, 2007 Author Report Share Posted January 11, 2007 nie sa zgrzewane ;) wymyśliłem taka technike łączenia ogniw ,ze nie msuze ich zgrzewać ;) no ale przewody do ogniw przylutowałem ofkorz ;) było cieżko ale dałem rade Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts