Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

baretia KAN 12v 3000mAh w AK 47? TAK to możliwe ;)

Recommended Posts

Witam

Moich szalonych pomysłów ciąg dalszy ;)

Jak powszechnie wiadomo już udało mi sie wepchnąć baterie KAN 9,6 3000mAh do kolby sklejkowej w moim AK. Postanowiłem na gwiazdke podarować mojej baterii 2 dodatkowe ogniwa ;) co w efekcie zrobi z niej 12v 3000mAh :wink:

Rzeczą jasną jest ,ze ogniwa nie zmieszcza sie w kolbie dlatego wsadzę je pod drewniana okładzine rury gazowej z racji ,że mam metalowe body(tył i przód) dlatego w czesci przedniej jest sporo miejsca wlasnie dla ogniw ale dla baterii tylu STICK , dlatego nieco przerobie tę część by zmieściły się w niej duze ogniwa KAN 3000mAh.

ogniwa przednie i tylne połączę przewodami o srednicy 3mm(myśle ,ze straty będą niewielkie)

Co Wy na to?

pytania ?

sugestie?

Pozdrawiam

Diablo

ps. nie ma odwrotu ;) ogniwa zamówione ;)

woma- wiesz jak masz dupiaty model no to już nie moja wina ;) a poza tym , to z Cymy mi została tylko obudowa gearboxa i kostka stykowa ;) dlatego wiem , co mówię ,bo u mnie to wszystko chodzi bardzo ładnie płynnie i przyjmnie;) a props tego sprzegła od kamaza , to u siebie nie zauwazyłem takiego zjawiska;)

pidżefjat dobrze mówi ;) niektórych czesci bym nie dostał ;) a stockowe czesci z Cymy powoli sie posprzedaje i wyjdę na swoje ;) kurde narazie nie opisze jak mi idzie , bo ogniwa jeszcze nie przyszły(zasługa poczty;p) ale jak tylko je dostane , to zrobie co potzreba i podzielę sie efektami ;)

Pozdrawiam

Diablo

• 2 weeks later...

Witam chwile to potrwało , ale udało sie ;) Ogniwa zostały dotarczone , zamontowałem je w przednim chwycie a konkretnie pod osłoną rury gazowej. Połączyłem z ogniwami które są w kolbie(długi ogcinek? ;p no ale dałem grube kable i straty sa naprawdę małe) i całosc napędza mi gearboxa ze spreżyną M120s i ROF jest na poziomie kosiarki ;)

Pozdrawiam

Diablo