kurzawa Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Ostatnio włożyłem na chwile do mojego mp5a5 baterie 9.6v. Musze powiedzieć że efekt był niesamowity. Karabin strzelał nawet tak jak AK47 cymy. Jednak czy używanie baterii 9.6v jest bezpieczne? Quote Link to post Share on other sites
the punisher Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Nic sie nie stanie oprocz wiekszego zuzycia kulek :-P bo i tak szybkostrzelnosc w tej replice na baterii 8,4 v jest kiepska... Quote Link to post Share on other sites
kurzawa Posted December 25, 2006 Author Report Share Posted December 25, 2006 Ale czy nic pozatym się nie zepsuje? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Lepiej się upewnić, co? Nie, nic się nie zepsuje. Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted December 25, 2006 Report Share Posted December 25, 2006 Don't worry ;). Wzrost napięcia o 1,2V napewno nie zaszkodzi. Śpij spokojnie ;) Quote Link to post Share on other sites
kurzawa Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Wole mieć pewność :D Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Używanie baterii 9.6V jest niebezpieczne - lepsze są okrągłe liczby, np. 12V -> dobre na każdą okazję ;-) Quote Link to post Share on other sites
kurzawa Posted January 2, 2007 Author Report Share Posted January 2, 2007 Ale sądze iż po włożeniu do mojej mp5a5 wella baterii 12v to długo bym się karabinem nie nacieszył :D Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Ostatnio włożyłem na chwile do mojego mp5a5 baterie 9.6v. Musze powiedzieć że efekt był niesamowity. Karabin strzelał nawet tak jak AK47 cymy. Jednak czy używanie baterii 9.6v jest bezpieczne? Generalnie jak moi przedmówcy powiem: Jest bezpieczne. Ale musisz wiedzieć, że producent założył (chociaż coraz bardziej powątpiewam, żeby chińscy konstruktorzy tak robili :P) Ze wystrzelisz z tej repliki powiedzmy 100K (wartość z kosmosu - tylko dla zobrazowania istoty problemu) kulek podczas bezawaryjnej pracy. Jeżeli będziesz używał baterii 9,6 a nie 8,4 (jak zaleca producent) to wystrzelisz te kulki w krótszym czasie. Czyli generalnie na pewno zmniejszy się żywotność repliki w aspekcie czasu i nieznacznie w aspekcie ilości wystrzelonych kulek (ale dowiedzenie tego jak bardzo wymagało by dłuższego wywodu). Ponadto masz nie najlepszą jakościowo baterie CYMY i nawet jeżeli coś ci się zatnie to jest szansa, że zębatki XYT wytrzymają "stracie" z baterią. Jeżeli zmienisz baterię na jakąś na ogniwach rozmiaru C i prądzie rozładowywania rzędu 30A - 40A przy zacince podczas strzelania na auto (i nie w porę zorientowania się o tym fakcie) możesz zamawiać nowy tłok (a przy braku szczęścia też inne rzeczy :P). Także weź sobie to pod rozwagę. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 a prawda jest taka, ze podlacz sobie do niego jakas porzadna batke 8.4v(intelect, sanyo), i zobacz jak wymiata. tez powinienes byc zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
kurzawa Posted January 8, 2007 Author Report Share Posted January 8, 2007 Ja mam baterie wella :/ Quote Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Ja mam baterie wella :/ IMO to ta sama półka co CYMA (no może trochę inna ale na pewno nie trzeba stawać na palcach żeby dosięgnąć). Więc jak mój przedmówca polecam przed zakupieniem batki 9,6 sprawdzić jakaś 8,4 z górnej-średniej półki. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 ja na wellowskie mp5 smigam z bat. 9,6v . wystrzelilem z niej z 5000 kulek i nic sie nie zepsulo szybkostrzelnosc jest wieksza co sie moze przedklaladac wlasnie jak wyzej napisano na szybsze zuzycie dodam ze nie oram jej zabardzo, krotkie serie itd Polskie literki !! CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts