spard Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Co sądzicie na temat bardzo tanich replik, które są do kupienia nawet w kiosku ( 8-) lekko przesadzam 8-) ). Czy waszym zdaniem warto przerabiać je w jakikolwiek sposób, a jeśli tak, to jakich zmian można w nich dokonywać? Quote Link to post Share on other sites
chomiczev Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Jak na mnie jeśli masz coś w granicach 40-80zł to spokojnie możesz to podkręcić, koszty niewielkie, a osiągi większe. :killer: Zawsze można w takim gunie wymienić lufe na popularną "precyzyjna z OBI" i podkręcić sprężyne( minimalne rozciągnięcie lub podłożenie czegoś). Quote Link to post Share on other sites
spard Posted December 26, 2006 Author Report Share Posted December 26, 2006 ale jaką lufę masz na myśli, mówiąc o precyzyjnej z OBI i jak o nią pytać-przecież nie zapytam o lufę, bo mnie do rusznikarza odeślą :-P Quote Link to post Share on other sites
spard Posted December 26, 2006 Author Report Share Posted December 26, 2006 Co masz na myśli mówiąc o lufie precyzyjnej z OBI? nie poproszę tam o lufę(bezpośrednio), ponieważ mnie odeślą do rusznikarza Quote Link to post Share on other sites
Bubi Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Rurki o średnicy 8mm.Jest to średnica zewnętrzna ale tak musisz podać. One mają średnice wewnętrzną ok 6mmnajlepiej weź kulkę i zobaczy czy przeleci przez lufę jak przeleci wolno to znaczy ze lufa jest dobra. Quote Link to post Share on other sites
chomiczev Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 No właśnie!!! sorka że nie było odpisu na tamto pytanko ale nie bylo mnie na kompie! Metr takiej rurki kosztuje ok5zł, a jaką broń masz ??? :strach: Quote Link to post Share on other sites
spard Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 MAM MP5A5 CYMY, SCORPIONA DOUBLE EAGLE ORAZ SIG SAUERA P 228 (NIE WIEM JAKIEJ PRODUKCJI) ALE MÓWIĄC O TYCH Z KIOSKU MAM NA MYŚLI TAKI MAŁY, CHYBA WEIBAO, PRZYPOMINAJĄCY NIECO WALTHERA PPK Quote Link to post Share on other sites
hubi91 Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Moim zdaniem nie ma sensu przerabiać tanich sprężynowców, no bo co tam przerobisz?- prawie wszytko to już lepiej kupić dobre części i sobie samemu złożyć. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Co prawda nie jest to jakieś mistrzostwo świata,ale jak komuś się nudzi i ma czym ,to może mu wyjść coś takiego.Mi niestety nie wyszło za bardzo"malowanie" bo nie miałem odpowiednich farb,a do najbliższego sklepu modelarskiego miałem hm...daleko:)Mimo wszystko coś tam się mi udało. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=27624 Pozdro Quote Link to post Share on other sites
signal Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 A co do "prec lufek" z obi... kiedyś byłem w tutejszym obi, po przeszukaniu całego i wypytaniu się hordy pracowników o takie rurki uzyskałem NIC ;-) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 14, 2007 Report Share Posted April 14, 2007 Kiedyś bywałem regularnie w Lublinie i pamiętam całkiem niezły sklep modelarski. Tylko nazwa ulicy gdzieś mi umknęła, bo to dawno było... Ale może od tej pory macie jakieś nowe sklepy o tym profilu? U nas w sklepach z modelami i akcesoriami rc można dostać niezłe rurki, czasem nawet mosiądzowane o różnych średnicach - biją na głowę alu castorurki. Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Jeśli chodzi o warszawskie sklepy to na mokotowie w galeri mokotów jest jeden dość dobrze zaopatrzony.Ogólnie w prawie każdych warszawskich centarach handlowych są takowe sklepy,większe lub mniejsze... Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Promant zdaje się, że na narutowicza jest jakiś niestety nazwy sklepu nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts