upadlyaniol2 Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 A znasz może orientacyjny koszt? Narazie niestety nie. Jak bede cos wiedzial to dam znac. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 witam, mój socom kaprysi-dziwnie strzela ... 1 strzał jest jak z nbb a kiedy 2 raz naciskam spust mam sam blowback (nie wylatuje kulka) ...dalej znowu ...3 strzał bez blowbacku z kulką ...4 sam blowback itd , replike przesmarowałem podokręcałem wszystko i dalej to samo ... nic nie pomaga (mech.spustowy działa dobrze....coś sie stało z mechanizmem dyszy i blowbacku) ps. na pusto gun strzela "normalnie" - z blowbackiem za każdym razem pls help Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 (edited) mam teraz model ksc 2005 (tam gdzie kupiłem czyli na krakmanie pisze że hard kick a na pudle HW :P więc już sam nie wiem ... jak wierzyć pudle to niby ta ciężka wersja a jednak "old wersion HW" był cięższy , swoją drogą był też lepiej poskłądany i materiały wydawały sie lepsze , no ale cóż , nie bede narzekał ) w wersji 2005 też wystąpił ten syndrom -strzał nbb / sam blowback /strzał nbb... przetarłem dysze z nadmiaru sylikonu i zaczeło smigać (jak narazie), kopie mocno i strzela daleko (dalej niż m9 ksc/ kopie też o wiele mocniej), mimo kilku niedociągnięć / niedopracowań w wyglądzie zewnętrznym (w wersji 05 widać "szwy" na łaczeniu plastiku :/ ale zamek idzie do wymiany na metal więc jakoś to przeżyje) nadal socom ksc wydaje mi się jednym z najlepszych gaziaków jaki do tej pory trzymałem w grabiach , ma jednak pare minusów - za słabą sprężynę powrotną , plastikowy spust i lufę zewn ps : wiecie może gdzie dorwać lam taki jak do TM-ki ?? http://www.airsoft-war4.com/ tu był ale "out of stock" jest od paru miechów :/ Edited March 10, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Wątpię, żebyś tego LAMa znalazł, szukałem i nigdzie ni ma :???: Jak kupiłeś guna u krakmana, to jest to Socom z fazy prototypowej 2, jest to tak jak mój, model z 2005 roku, tyle, że moj to faza 3. Różnica u KSC miedzy fazą 2, a fazą 3 jest taka, że 2-jka ma ramę wykonaną z lżejszego i minimalnie gorszej jakości ABSu. Z tąd różnica w wadze prawie 200 gram. A propo tego wariowania strzał blowback, strzał non BB to pomogło spodkładkowanie sprężyny kurka. W ogóle sprężyny u KSC to obowiązkowo do wymiany, bo słabe są :???: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 (edited) właśnie spostrzegłem że 1 strzał mam zazwyczaj nbb a następnie kopie dosyć mocno :D i przyjemnie :D plastik jest gorszy w moim phase 2 , musze przyznać 3 jest lepsza pod tym względem (w moim bardziej widać szwy na łączeniu plastiku ) no co tu dużo gadać mój socom jest ciut gorszy jeśli o wygląd idzie :D sprężyny są do wymiany na bank :D powrotna czasem nie dosysa zamka jak lufa jest skierowana do góry , a jak już wczesniej wspomniałeś w kurku słaba sprężyna powoduje strzały nbb więc też trzeba mocniejszej za jakiś czas sprowadze sobie metalowy zamek i jakieś mocniejsze spr. ...jest taki secik sprężyn 150% do kupienia :) i prawdopodobnie pomysle nad zaworkami o wiekszej przepustowości :P zamek mam HW prawie taki jak twój (z takimi metalowymi wstawkami na prowadnicach - zalane są w plastikowym zamku , różnica jest w żeberkowaniu dodatkowym i oznaczeniach na zamku) przez prowadnice jest cięższy i nie dochodzi niekiedy narazie idzie tym strzelać :D ale zawsze mogło by być lepiej ... wkońcu klama za prawie 620zł co do mojego wczesniejszego opisu - pisałem że spust jest plastikowy w moim modelu :P no właśnie nie jest :) metal tak jak większość bebechów a lama sobie "wykombinowałem" prawie :D jak dobrze bedzie to tak do 2 tygodni bede miał na socomie Edited March 14, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
mike2156 Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 właśnie spostrzegłem że 1 strzał mam zazwyczaj nbb a następnie kopie dosyć mocno icon_biggrin.gif i przyjemnie Mam dokładnie tak samo po baardzo amatorskim spodkładkowaniu sprężyny kurka. Maks 2 pierwsze strzały takie kijowe, potem to wali tak jak powinien :D Oczywiście sprężynę powrotną też spodkładkowałem. Teraz już zamek zawsze wraca :) A i szybciej niż wcześniej :) a lama sobie "wykombinowałem" prawie icon_biggrin.gif jak dobrze bedzie to tak do 2 tygodni bede miał na socomie W takim razie chętnie zobaczę gotowe fotki :D Ogólnie, to SOCOM KSC to świetna klamka, KIEDY strzela tak jak powinien, ale po kilku odpowiednich modyfikacjach bije inne guny na łeb, zarówno w kwestii wyglądu jak i osiągów(zasięg, celność i kop :D ) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 możesz liczyć na zdj. :D bede sie musiał pochwalić (to silniejsze ode mnie :F ) , poza tym zgadzam sie wygląda masakrycznie (w jak najlepszym znaczeniu tego słowa) , strzela celnie dzięki dość długiej lufie jak na klame, no i daleko - jestem w stanie powiedzieć że na 0,25 nawet ok 40-45m moge trafić w sylwetke człowieka (tak na oko , bo nie mierzyłem) , no i jak kopnie to wydaje mi sie że hardkick marujcowego deserta dościga o ile nie przebija :D ... ogólnie mk23 ksc rox :P Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Troche odswierze watek. Chcialem sie pochwalic nowa wersja mojego mk23 :) - MK23 KSC model 2005 - Pierscien montazowy na latarke lub celownik laserowy - Montaz na celownik laserowy i latarke (ala system LAM :) ) - Celownik laserowy z zielonym promieniem - Latarka Surefire G2 - Latarka Walther - Metalowy zamek - 4 magazynki - tlumik "dzwieku" (dla wygladu :) ) Wracajac do systemu lam TM to mozna bylo go kupic na: http://www.dentrinityshop.com/index_ie.jsp Jesli ktos bedzie moze zamawial tam jakies rzeczy to niech da znac to chetnie sie podlacze. Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Wiecie może, gdzie można w tej chwili kupić Mk23 w wersji Mod0 albo Phase III? Jedyne dostępne na WGC, to wersja cywilna i Phase II, nie mówiąc już o tym, że magazynków nigdzie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Magazynki mozna kupic jeszcze na uncompany,dentrinity shopie,wgcshopie i redwolfie. Pistolety sa dostepne tylko na wgcshopie, dentrinity shopie i redwolfie z tych sklepow ktore znam z tym ze chyba tylko na dentrinity shopie jest ten model ktory Cie interesuje. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 witam dawno nie zaglądałęm do tego tematu :P ale do rzeczy - przyszedł mi lam TM zainstalowałem sobie do niego laser i teraz i wygląda i działa (no coprawda sama latarka nadal jest słaba -1 dioda tylko , ale może uda mi się tam xenon upchnąc ) zdjęcia może i nie są potrzebne bo wystarczy obadac socoma tm :P ale Mike prosił to go nie zawiode :D (niestety telefonem robione więc cudów nie bedzie) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Sliczny ^_^. Just like Snake :-)! Quote Link to post Share on other sites
upadlyaniol2 Posted June 28, 2010 Report Share Posted June 28, 2010 Witam. Odswierzam watek. Komu udalo sie sprawnie zmodyfikowac tego lama od mk23 TM zeby mial funkcjonalna latarke i celownik laserowy? Od jakiej latarki uzyliscie zarnika i zarowki? Czy udalo wam sie zainstalowac zielony celownik laserowy? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 21, 2010 Report Share Posted September 21, 2010 wiecie może gdzie jest jeszcze dostępny metalowy zamek+ lufa do mk23 KSC ? (firmy prime , shooters design albo zeke ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts