Urban Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 myśle nad zakupem tej repliki ale zastanawia mnie jedna rzecz - wytrzymałośc zaczepów do pasa. jeden z zaczepów znajduje sie na kolbie, po przewałkowaniu tematu o tej replice i przeczytaniu tylu opinii o "kruchym" wyglądzie tej kolby ciekawi mnie jaka jest wytrzymalosc tego zaczepu. Czy np podczas biegania z kałachem na plecach nagle nie urwie sie zaczep lub (no chyba juz przesadzam) nie odpadnie kolba (heh :-F ) i "bron" z pełnym impetem nie przypierdzieli w ziemie. Nie mówie tu o jakis ekstremalnych sytuacjach typu zaczepienie bronia o drzewo czy cos, chodzi mi raczej o to czy nie urwie sie podczas biegu pod ciezarem repliki itp Pozdrawiam Mati -Edit- Omg sorry miałem to napisac w dziale dla zielonych :-F :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 nie wyglada to solidnie ale powinno wytrzymac bieg, no chyba ze bedziesz skakal i karabin mocno w dol pociagnie "sila przyciagania ziemskiego", wtedy moze sie zerwac :)no ale poza tym wytrzyma spokojnie Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 przeraziłem sie troche teraz :-P bo obie repliki trzymalem w lapie i w 47 ten zaczep wlasnie troche solidniej wyglada (a wlasciwie miejsce w którym jest), to chyba sprawa tej kolby ktora w 74 wydaje sie (podkreslam tylko wydaje! bo nie wiem jak jest w rzeczywistosci) byc bardziej krucha... chyba ze sie myle i oba zaczepy sa tak samo wytrzymale (w47 i w 74) :) Pozdrawiam Mati PS Prosze jakiegos moderatora o przeniesienie tematu do dzialu dla zielonych, przez przypadek go zamiescilem tutaj :) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 moze dlatego ze jest on na body zamontowany a w 74 na kolbie ktora wyglada jak wyglada, ale widzialem w AK47 i Ak74 zaczep i jest on ten sam tylko w innym miejscu Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 moze dlatego ze jest on na body zamontowany a w 74 na kolbie ktora wyglada jak wyglada, ale widzialem w AK47 i Ak74 zaczep i jest on ten sam tylko w innym miejscu wlasnie o to chodzi, o tą kolbe która nie wzbudza mojego zaufania... i jestem ciekawy czy podczas biegu, podskakujący Ak74 na plecach nie stwierdzi ze lepiej odrzucic kolbe (kawalek kolby lub zaczep) i polezec w trawie ;p Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 podczas biegu nie peknie, ale jak bedzie gwaltowne szarpniecie(skok z wysokosci, gleba) to raczej on pusci wyrwie kawalek kolby, dlatego jak wymieniam ta kolbe na drewniana, mozna tez zrobic zaczep na body jak w 47 jak kto chce :] moge Ci poslac zdjecia tego elementu dokladne jak chcesz ;-) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Nie przesadzajcie z tą kruchością kolby. Moim zdaniem raczej trudno będzie to wyrwać. A już napewno nie podczas biegu. Quote Link to post Share on other sites
Imaginations Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Nie sądzę, że coś takiego mogłoby się stać. No chyba, że zacniesz walić kolbą o ścianę to wtedy może pęknąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts