men3L Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 moge zapodac kawałki bo siadły mi baterie do aparatu ktore przyjda dzis lub jutro, narazie macie niekompletne, www.piekary.net/~menelaos/kamizelka1.jpg www.piekary.net/~menelaos/kamizelka2.jpg Tutaj jeszcze bez ładownic, i tak by ich nie było widac :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Spoko, bardziej wygląda jak szwedzka niż szwajcarska, ale chętnie zobaczę. Jakieś metki ma? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Metka, hmm jedną na plecach (kupiłem ją na targu staroci za bagatela 40zł :)) ale to nie staroc :P wygląda na nienoszoną, metka jedna i pisze "Heeresiegentum L Urban Rock/2002" Przy głównym zamku błyskawicznym, bo bokach sa 2 równoległe zamki, dosc grube i pożadne, do kieszeni wewnatrz kamizelki gdzie znajdują sie od strony zewnetrznej mocowania chyba na shelle (8) i kieszeń wewnętrzna zapinana na rzep. Na chwycie zamka błyskawicznego pisze YKK, pewnie nieistotny szczegół, na klamrach "UTX Duraflex Side SqueezeTM 20mm". Sory za mini off topic ;) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Akurat napisy na suwakach i klamrach tez są istotne. No ciekawe. Zrób jej parę zdjęć dokładnych jak możesz przy okazji to się ustali co to dokładnie jest. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 29, 2006 Author Report Share Posted December 29, 2006 Oto link do fotek KLIK! Starałem sie na szybko wszysko uchwycić :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Wielkie dzięki, ustalę dokładniej w miarę możliwości skąd pochodzi ta kamizelka. Ktoś ich musiał wypuścić więcej z magazynu, bo zupełnym przypadkiem rozwiązałeś nam zagadkę tajemniczej kamizelki z ćwiczeń w Hohenfels. Jak widać strzelec TRG ma na sobie jedną z naszych LKT, a ten drugi z półcalówką rodzimą, czyli Torem... no właśnie, co? Zachodziliśmy w głowę czy to któryś z rodzimych producentów wziął się za szycie takich dziwnych kamizelek. A rozwiązanie okazało się prostsze - wygląda na to że nie tylko Ty men3L kupiłeś taką kamizelkę na targu, ale ktoś z 18. Batalionu z Bielska również. Popytam teraz znajomych ludzi tu i tam - ustalimy czy jest to rzecz Szajcarska, Austryjacka... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 To kamizelka austriacka: No i TU! Ronin Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 29, 2006 Report Share Posted December 29, 2006 Czyli wyjaśniłosię, tak coś czułem że to austriaczka, ale nie miałem czasu pogmerać. Dzięki Ronin! Tu jest link do całości nowego systemu: http://www.bmlv.gv.at/waffen/kampfanzug.shtml# Kamizelka, plecak, beltkit i trochę kieszeni do tego. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted December 31, 2006 Author Report Share Posted December 31, 2006 dzieki catch & ronin, przydalo sie:) szczegolnie fotka gdzie stoi ten koles juz cały obładowany w ladownice i kieszenie, zeby na jednej stronie zmieciły sie jednak 2 ladownice do ak trzeba doszyc z 3-4cm taśm, narazie pozostane na tym co jest teraz i kilku kieszeniech na pasie. Wkrótce dojedzie do tego 2x mała kieszen na radio i druga na pirotechnike, mysle tez nad camellbackiem na plecy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts