Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumka hop-up guardera

Recommended Posts

Witam,

Niedlugo skaldam zamowienie na preclufke deepfire. Pomyslalem zeby odrazu wymienic gumke hop up. Mam dylemat niewiem ktora zamowic. Chodzi o produkty guardera. Na asgshopie pisza , że przezroczysta gumka jest odpowiednia dla karabinkow o mocy < 400 fps, a czerwona powyzej. Jednak kolega radzi mi abym zamówił czerwoną, bo jest " lepsza i wytrzymalsza". Mam 360 fpsow w g36c CA. Ktora wybrac ?

I jeszcze jedno pytanie, czy przy gumce CA oplaca mi sie kupowac guardera ? Co mi to da, oprocz tego ze nie zamarznie??

Pozdrawiam :uśmiech:

Ta przezroczysta ma swietna lepkosc.

Mniej wystaje(mniej zwalnia kulke), a bardziej podkreca.

Potwierdzam. Różnica w prędkościach między brakiem podkręcania, a podkręcaniem optymalnym to jakieś 5~10FPS ;)

PS. używam gumki silikonowej Guardera (tej przezroczystej) od ponad roku na 375FPSach i jest jak nowa.

Jeżeli chodzi o przerzoczysty silikon guardera to widze że ogółem ma on bardzo pozytywną opinię przy mniejszych up-ach a co w takim razie proponujecie panowie do M-ki powyżej 400 konkretnie do 430 fps :?:

Dalej pozostać przy prezroczystej i spodziewać się szybkiego zużycia czy zastanowić się nad jakimś prometeusem fioletowym powyżej 400 lub wcześniej wspomnianym guarderem do powyżej 400 albo czym w tym stylu :?:

Zastanawia mnie czy miękkość gumki guardera i wspomniana wcześniej jej lepkość przy 430 fps-ach nie będzie poprostu zbyt mała aby zatrzymać kulke z jednej strony i nadać jej rotację??I jak będzie się to miało do zmiany temperatur...bo jeżeli w zimie nie będzie dobrze współpracować to w lecie tym bardziej gdy żar będzie lał się z nieba a gumki płynęły w komorach :lol: :?:

Pozdrowionka Con

• 1 month later...