argern Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 Witam, Niedlugo skaldam zamowienie na preclufke deepfire. Pomyslalem zeby odrazu wymienic gumke hop up. Mam dylemat niewiem ktora zamowic. Chodzi o produkty guardera. Na asgshopie pisza , że przezroczysta gumka jest odpowiednia dla karabinkow o mocy < 400 fps, a czerwona powyzej. Jednak kolega radzi mi abym zamówił czerwoną, bo jest " lepsza i wytrzymalsza". Mam 360 fpsow w g36c CA. Ktora wybrac ? I jeszcze jedno pytanie, czy przy gumce CA oplaca mi sie kupowac guardera ? Co mi to da, oprocz tego ze nie zamarznie?? Pozdrawiam :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 30, 2006 Report Share Posted December 30, 2006 argern - prawdopodobnie będzie lepiej podkręcać. Warto wymienić to tylko 30 zł ;) weź tą przeźroczystą, chyba że planujesz większy tuning. I pamietaj, zeby dobrych kulek uzywać, bo ja już jedna taka zniszczyłem :D Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Ta przezroczysta ma swietna lepkosc. Mniej wystaje(mniej zwalnia kulke), a bardziej podkreca. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Ta przezroczysta ma swietna lepkosc.Mniej wystaje(mniej zwalnia kulke), a bardziej podkreca. Potwierdzam. Różnica w prędkościach między brakiem podkręcania, a podkręcaniem optymalnym to jakieś 5~10FPS ;) PS. używam gumki silikonowej Guardera (tej przezroczystej) od ponad roku na 375FPSach i jest jak nowa. Quote Link to post Share on other sites
Convicte Posted December 31, 2006 Report Share Posted December 31, 2006 Jeżeli chodzi o przerzoczysty silikon guardera to widze że ogółem ma on bardzo pozytywną opinię przy mniejszych up-ach a co w takim razie proponujecie panowie do M-ki powyżej 400 konkretnie do 430 fps :?: Dalej pozostać przy prezroczystej i spodziewać się szybkiego zużycia czy zastanowić się nad jakimś prometeusem fioletowym powyżej 400 lub wcześniej wspomnianym guarderem do powyżej 400 albo czym w tym stylu :?: Zastanawia mnie czy miękkość gumki guardera i wspomniana wcześniej jej lepkość przy 430 fps-ach nie będzie poprostu zbyt mała aby zatrzymać kulke z jednej strony i nadać jej rotację??I jak będzie się to miało do zmiany temperatur...bo jeżeli w zimie nie będzie dobrze współpracować to w lecie tym bardziej gdy żar będzie lał się z nieba a gumki płynęły w komorach :lol: :?: Pozdrowionka Con Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 jest najlepsza do wszystkiego...tak jaki pisze olo dziala rewelacyjnie ps. nie stac cie zeby wymienic 1 na rok gumke za 30 zl ??? Quote Link to post Share on other sites
argern Posted February 24, 2007 Author Report Share Posted February 24, 2007 gumka juz dawno kupiona, poco odkopujesz stary temat ? Quote Link to post Share on other sites
cichyop Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 nie wiem, nie kturym sie niespieszy z zakupami.... moze niemiales kasy przez 3 miechy a pozatym nie jest zamkniety.... jest problem to pisze co wiem...te posty nie tylko czytaja ludzie ktorzy zakladaja tematy tylko rownierz ci ktorzy szukaja rad... pozdro... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts