krzysiek duszolap Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 Dałem się nabrać rok temu na "chińszczyznę" , na samym początku zabawy z airsoftem. Kupiłem Famasa z double eagle, który na pierwszy rzut oka wydawał się solidnie zrobiony. Ok. 3 tygodnie po zaskupie złamała mi się blokada spustu, szyna ris na chwycie transportowym (plastik - yeah...) oraz kolba zaczęla pękać. Hop up był przeszłością tzn. na początku nawet nieźle podkręcał, a potem nic nie dawał (przez co zasięg skuteczny spadł do ok. 15 metrów :wink: ) Magazynek nie podaje kulek, bo chwyt trzymający maga jest źle skonstruowany. Do famasa DE dołącza swój stały crap, czyli kolimator (no comments), laserek ( o dziwo bardzo dobry tzn. naprawdę dobrze świeci :P kolejne dziadostwo to latarka (świecci max 10 min potem żarówka się przepala) Zatem ostrzegam was wszystkich przed tą chińską podrubką sprężyny!!! :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted January 1, 2007 Report Share Posted January 1, 2007 A powiedz tlyko za ile kupiłęs ten "karabinek? " Quote Link to post Share on other sites
krzysiek duszolap Posted January 2, 2007 Author Report Share Posted January 2, 2007 Heh... 115 złociszy z airsoftguns.pl heh... ale sie dalem nabic w butelke :-F :P Quote Link to post Share on other sites
strzelec89 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Przecież to chyba janse ,że jak się kupuje taką sprężykę za nie całe 100zł to oczywiście tylko tymczasowo .Przynajmniej było tak w moim przypadku ,bo ja kupiłem tego famasa z myslą o jednym sezonie ,aeby później kupic coś lepszego.A co do samego karabinka to jest dobry tylko przez pierwsze 2 miesiące ,bo później wszystko się sypie , strzela dwoma kulkami naraz ... Quote Link to post Share on other sites
Warlord Shadow Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Ja mam już go rok i jakos dalej jest sprawny. A naoliwiłeś go? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Jałowe dysputy i kłótnie wywalone. Jeśli ktoś jeszcze chce dodać, proszę bardzo, ale jeśli znowu będzie nie na temat - zamknę i wywalę k czortu Quote Link to post Share on other sites
krzysiek duszolap Posted February 12, 2007 Author Report Share Posted February 12, 2007 (edited) warlord shadow: Ja mam już go rok i jakos dalej jest sprawny. A naoliwiłeś go? Tak. Olejkiem silikonowym go traktowałem, ale nic nie dało. :wink: Widać,że to zależy od szczęścia (ty natrafiłeś na dobry model, ja na bubel), ale i tak uważam,że nie jest godny polecenia. Edited February 12, 2007 by krzysiek duszolap Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Dałem się nabrać rok temu na "chińszczyznę" , na samym początku zabawy z airsoftem. Kupiłem Famasa z double eagle, który na pierwszy rzut oka wydawał się solidnie zrobiony. Ok. 3 tygodnie po zaskupie złamała mi się blokada spustu, szyna ris na chwycie transportowym (plastik - yeah...) oraz kolba zaczęla pękać. Hop up był przeszłością tzn. na początku nawet nieźle podkręcał, a potem nic nie dawał (przez co zasięg skuteczny spadł do ok. 15 metrów :wink: ) Magazynek nie podaje kulek, bo chwyt trzymający maga jest źle skonstruowany. Do famasa DE dołącza swój stały crap, czyli kolimator (no comments), laserek ( o dziwo bardzo dobry tzn. naprawdę dobrze świeci :P kolejne dziadostwo to latarka (świecci max 10 min potem żarówka się przepala) Zatem ostrzegam was wszystkich przed tą chińską podrubką sprężyny!!! :poddanie: we wszystkim trzeba dostrzegać dobre strony :) 1.Zawsze mógł się rozwalić po kilku magach :twisted: 2.Masz ozdobe na ściane :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
kulikson Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 Co do tej "ozdoby" na ściane to właśnie chciałbym się zapyać czy to wogóle jest w jako takiej skali?Ten plastik jest tak"plastykowy" ,że nie da się na niego patrzeć i ogólnikowo z bliska jest obleśny?Bo jak juz miałbym go kupować to tylko po to:) Quote Link to post Share on other sites
evel Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Zdecydowanie polecam Famasa Cyber Gun. Miałem go 1,5 roku i się trzymał wspaniale. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts