sledz Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Mam parę pytań co do tej torby http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...6f0118b842e1a81 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...8a2e8a1c6c99931 Chodzi mi o sposób mocowania. Z tego co widzę na zdjęciach to ten górny pasek zakłada się wokól bioder, a dolny wkoło nogi - czyli całą torbę nosi się na górnej połowie uda. Czy da się zawiesić ją niżej, tak jak kaburę pistoletową? Drugie pytanie: czy torba jest wygodna w sytacjach "codziennych"? Tzn. jak mam do zabrania za dużo, żeby upychać po kieszeniach, a za mało, żeby opłacało sie brać plecak. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Osobiscie uzywam. Torbe mozna tylko zawiesic w 1 sposob ktory przedstawiles. Nie da sie wyregulowac wysokosci na jakiej chcemy ja nosic. Latem (kiedy brakuje kieszeni :) )uzywam tej torby na dyzurach: motorola, stetoskop, latarka, noz, venflony, podreczne opatrunki i inne pierdy i sprawdza sie calkiem niezle. Nie przeszkadza nawet podczas jazdy karetka. Od siebie dodam, ze jesli chcesz pokonywac w tym pare kilometrow to dolny pasek od razu mozesz zostawic w domu w szufladzie (mozna go swobodnie wypiac) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Tu masz mój test tej torby: http://ngt.pl/446,Militec-Multi-Pack--torba-udowa.html Możesz ją nosić jako torbę udową, albo przez ramię jak chlebak. Doskonale może służyć jako uzupełnienie kieszeni. Ja w swojej najczęsciej nosze duży aparat fotograficzny (minolta Z3), w bocznych kieszeniach komórkę i latarkę, ew. folder. Jeżeli masz nieduży plecak, ta torba może służyć jako uzupełnienie do przenoszenia rzeczy do których musisz mieć szybki dostęp. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Delikatnie odgrzeje temat :) i zapytam, czy używał ktoś kiedyś tej torby na strzelance ? Czy da się z nią spokojnie biegać ( nie przemieszcza sie zbytnio, nie obija nogi, nie utrudnia poruszania się) ? Czytałem test Brena, ale nie było tam napisane jak torba zachowuje sie podczas biegania :) ewentualnie jaka inna torbę moglibyście polecić w cenie do 100 zł. Z racji tego, że w mojej kamizelce nie posiadam większych kieszeni ( tylko ładownice ) potrzebuje takiego gadżetu na jakieś kulki czy inne większe rzeczy. Czekam na porady :) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Na Leartesie biegałem z Thermitem - mogę powiedzieć jedno. "Myyyy priceousssss....." Jako dodatkowa ładownica+zasobnik na Victorinoxa+zasobnik na plastry+zasobnik na płyn przeciw parowaniu - sprawdził się świetnie. Nic nie kolebało się na nodze. Wygodne, praktyczne... teraz kupię OD (mam czarny - ten będzie w góry, jako torba na lornetkę, mapy). Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Tyle, ze mnie chodzi o produkt Milteca :) chyba, ze kolega okruch właśnie o nim mówi :) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Jutro wezme militeca w teren i z nim pobiegam, powiem ci jak zachowuje się podczas biegu. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Dziękować :) czekam więc na info z terenu :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Mówiłem o pierwowzorze, według którego wykonano multipack Milteca. Właściwości eksploatacyjne oryginału i kopii mogą w pewnym stopniu się różnić, ale na pewno jakiś punkt odniesienia to jest ;-) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Ogladąłem orygniał w Sopockim Military, jeslio dobrze pamietam, to tam przy pasku udowym jest gumka (podobnie jak w pasach piersiowych plecaków). Dodatkowo w oryginale obydwa paski, dolny i górny są chyba tej samej szerokości. Inne różnice nie mają wpływu na przenoszenie tego na sobie. Pobiegałem dzisiaj i pochodziłem z multipackiem. Obicążony był dużą cyfrówką (Minolta Z3), GPSem, komórkę, zapasowymi bateriami i jeszcze innym drobny szpejem. Zarówno w bieganiu jaki i chodzeniu, nie przeszkadzał w najmniejszym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Dzięki wielkie :) pewnie w niedalekiej przyszłości też sobie sprawię takiego multi paka :) Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 uzywam tej torby i moge powiedziec tyle ze miesci sie tam wiecej niz mogloby sie wydawac, karton soku (1L) wszelkiego rodzaju narzedzia, bateria ladowarka do kulek magazynek pistoletowy portwel i rozne inne drobiazgi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts