greloGPZ Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Witam chciałem się was zapytać czy posiada ktoś taką baterie http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=955 w połączeniu z sprężyna M100 ?? Chciałem się dowiedziec ile mniej wiecej kulek można na niej wystrzelić i jaki jest ROF z góry dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 ROF będziesz miał... zadowalający :D 8,4 nawet by starczyło :roll: Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 A mniej więcej wiesz ile kulek pójdzie na jednym naładowaniu ?? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 1200~1700, zależnie od jakości montażu podzespołów w gearboxie i temperatury. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 Dokladniej to ma być ten zestaw Tune Up Kit Huricane M100. Czyli pociagnie tyle ile mówisz ?? Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 teoretycznie i praktycznie jeśli chodzi i spezyny to bateria 8,4v to ci pociagnie tylko 110 maks.120 juz nie wiem ze swojego doświadczenia i mi capri powiedział:) Quote Link to post Share on other sites
krynia16 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Napewno nie pociągnie m120 a 100:) żaden problem szybkostrzelnośc bedziesz miał naprawde bardzo dobrą a najlepiej jakbyś zmienił łożyska na metal wtedy szybkostrzelnośc tym bardziej wzrośnie;D Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Napewno nie pociągnie m120 Niby czemu miała by nie pociągnąć M120? To potrafiła by nawet bateria 8,4V na ogniwach large :roll: jakbyś zmienił łożyska na metal wtedy szybkostrzelnośc tym bardziej wzrośnie W zestawach FTK Hurricane'a są łożyska metalowe, ale nie widzę jaki miały by one mieć wpływ na szybkostrzelność :roll: Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Niby czemu miała by nie pociągnąć M120? To potrafiła by nawet bateria 8,4V na ogniwach large :roll: W zestawach FTK Hurricane'a są łożyska metalowe, ale nie widzę jaki miały by one mieć wpływ na szybkostrzelność :roll: No własnie krsystyna, łożyska metalowe służą do tego żeby trzymały na miejscu koła zębate, o ile wiem to kulkowe odciążają troche mechanizmy i jest lepszy poślilizg ale to chyba nie dużo poprawi szybkostrzelność, jak by wymienić zębatki o innym rozstawie ząbków to chyba bardziej prawdopodbne niż łóżyska LOL Niby czemu miała by nie pociągnąć M120? To potrafiła by nawet bateria 8,4V na ogniwach large :roll: W zestawach FTK Hurricane'a są łożyska metalowe, ale nie widzę jaki miały by one mieć wpływ na szybkostrzelność :roll: apropo bateri to napisałeś ze m120 uciągnie 8,4 na ogniwach large a próbowałeś takie zestawienie?? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 apropo bateri to napisałeś ze m120 uciągnie 8,4 na ogniwach large a próbowałeś takie zestawienie?? Jak bym nie próbował to bym tak nie pisał :roll: Ale widzę, że potrzebujesz konkretnych przykładów... proszę bardzo: AEG M15A4 rifle, sprężyna 170PDI, baterie 8,4 1200mAh i 1500mAh - obydwie działały (góra 2 hicapy na każdej, ale działały :lol:) Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Ja teraz mam ~400fps (m120+borek) i 8.4 spokojnie mi ciagnie... Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Jak bym nie próbował to bym tak nie pisał :roll: Ale widzę, że potrzebujesz konkretnych przykładów... proszę bardzo: AEG M15A4 rifle, sprężyna 170PDI, baterie 8,4 1200mAh i 1500mAh - obydwie działały (góra 2 hicapy na każdej, ale działały :lol:) ej czyli jak kupiłem 9,6 Large to bede mial tą baterie "mocniejszą" niż ta 9,6 zwykla "normalna" Quote Link to post Share on other sites
cromat Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 W zależności jakie są to ogniwa i do jakich "normalnych" je porównujesz... Do niedawna na batimexie była promocja na sanyo RC duże i koszt aku 9.6v 3000mAh nie przekraczał 120 zł... Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 ok, wiem ze 8,4v 1400 small intelecta m100 hurricana ciagnie spokojnie (zaleznie od temperatury 600-1000bb). Nie bede tworzyl nowego watka, ale mam pytanko - czy znacznie spadnie mi szybkostrzelnosc i ilosc bb na naladowaniu przy m110 guardera? Czy tutaj juz warto inwestowac w 9.6v? Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted January 10, 2007 Author Report Share Posted January 10, 2007 http://sklep.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=1875 a ma ktoś ta batke ?? jak się sprawuje czy lepiej wziąść tą co podawałęm na początku z Sanyo ?? Quote Link to post Share on other sites
qba-poland Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 W zależności jakie są to ogniwa i do jakich "normalnych" je porównujesz... Do niedawna na batimexie była promocja na sanyo RC duże i koszt aku 9.6v 3000mAh nie przekraczał 120 zł... Chodziło mi o sanyo ogniwa Quote Link to post Share on other sites
Loniu Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 A ja chcę wstawić M120/M130 plus borek i moge wstawic tylko baterię mini :/ jakieś propozycje ?? (M4A1 G&P ze składaną kolbą) Jaki byłby ROF na tej ?? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i....6V%20Batteries Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Zadowalający. Jak wstawisz lekka głowice i tłok oraz łożyska kulkowe to nawet bardzo zadowalający. Możesz ją kupić na asgshop'ie ... Ale jak dla mnie za mała pojemność. Z 2000 mAh co najmniej. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts