Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Walther P99 Heavy - KA-25HW [KWC]

Recommended Posts

Jeśli chodzi o Walthery P99 to radziłbym z KWC, ale nie te modele robione dla cyberguna tylko te z www.militaria.pl . Co prawda kosztują ponad 100zł ale na sprężynie KWC się jeszcze nie zawiodłem-miałem G17 tej firmy i walił na 40 metrów. Ogólnie moim zdaniem KWC i Tokyo Marui to 2-ie najlpsze firmy produkujące pistolety sprężynowe.

• 3 weeks later...
niesiesz w kieszeni takiego maga załadowanego do pełna i niechcący wciska sie ten przycisk na górze i trach, wszystkie kulki sie wysypały....

bardzo dobra broń na bliskie odległosci :lol:

Mój Walther z KWC nie był nawet czyszczony ani smarowany a z 5000 kulek z niego wystrzelilem i działa :wink:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

bardzo dobra broń na bliskie odległosci :lol:

Mój Walther z KWC nie był nawet czyszczony ani smarowany a z 5000 kulek z niego wystrzelilem i działa :wink:

Strzelam z balkonu (I Piętro) w strone budynku oddalonego jakies 50m, wysokosc jego

kilka m. Celując delikatnie muszke w góre bez problemu wlatuje tam na dach - kulki 0,2 oczywiscie. Skuteczny zasięg to może 20 - 25 (strzelałem sie z kolegą w lesie to go z daleka trafiałem) ale to nie wiatrówka i w 10 sie z daleka nie trafi, przynajmniej nie za pierwszym razem... 8)

• 4 weeks later...

Od miesiaca mam ta lżejsza wersje Walthera P99 (ka17). I jetsem zadowolony.Niejest wcale tak tragiczny pod wzgledem wykonania jak to niektórzy piszą.Owszem lekki ale jako broń boczna doskonały.I ta celność :] Genialna !!

Tez meczy mnie ten bezpiecznik w magazynku.Leko musniesz i masz mine asg a nie maga ;p

Ktos sprawdzał jego osiagi na kulkch 0,25? ja narazie stzrelam tylko z 0,20 i po przepuszceniu koło 1000 sztuk amunicji pistolecik elegancko sie sprawuje.

• 3 weeks later...

Witam

Czytając różne tematy o modelu Walther P99 nie spoatkałem sie z opisem tego modelu z firmy KWC. Bardzo proszę o pinie urzytkowników Walther P99 Heavy (KA-25HW) z firmy KWC, którego można kupić tylko na militaria.pl ( szukałem i tylko tam go znalazłem).

Najbardziej interesuje mnie :

- rzeczywiste osiąg

- wytrzymałość materiałów, głównie mechanizmy i czy są metalowe czy z innego tworzywa, ponieważ nie mic o tym w opisie modelu

- jego faktura zewnętrzna czy dobrze imituje prawdziwy pistolet i jakość wykonania

- i inne pozytywy i negatywy jakie spostrzegli urzutkownicy Walther'a P99 Heavy (KA-25HW) z KWC

Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam :)

Po pierwsze to kupuj stąd: www.military.pl lub www.cybergun.pl (to ten sam sklep).

- rzeczywiste osiąg

Celnie strzela na 20-25 metrów, maksymalnie jakieś 35 może nawet 40

wytrzymałość materiałów, głównie mechanizmy i czy są metalowe czy z innego tworzywa, ponieważ nie mic o tym w opisie modelu

Jakość ABS'u naprawde dobra. Pistolet sprawia wrażenie solidnego. Mojego mam od jakiegoś miesiąca wystrzelałem już około 800 kulek i jak narazie wszystko ok. Co do wnętrza nie wiem... Jeszcze nie było potrzeby rozkręcania, ale lufa wewnętrzna na pewno jest aluminiowa.

- jego faktura zewnętrzna czy dobrze imituje prawdziwy pistolet i jakość wykonania

Jakość wykonania b.dobra. Największy plus to chyba waga (455g)

i inne pozytywy i negatywy jakie spostrzegli urzutkownicy Walther'a P99 Heavy (KA-25HW) z KWC

Na początku bedziesz przeklinał na magazynek...

I tak na przyszłość... Skorzystaj z opcji szukaj bo pamiętam że kiedys już był temat o tym waltherze.

• 1 month later...

WItam.. Też kupiłem p990 od CG. Wystrzeliłem ok 1tys i postanowilem go zakonserwowac.. Otworzylem go( banalna sprawa) i psiknalem silikonu na prowadzenie lufy zeby ciszej chodził i kropelka na kulke w magu teraz po włożeniu magazynka załadowanego do pełna i przeładowaniu do komory pchają się 2 a nawet czasem 3 kule!!! Nie ma nad tym kontroli. jak tylko przeciągam go od razu słysze szmer kulek dostajacych sie( w za duzej ilosci) do komory i podawane do lufy.. nie wspomne ze jak poda wiecej kulek całość sie blokuje i musze wyjac magazynek zeby poprzesuwac lufa do prawidlowego ulozenia kulek w lufie... Sytuacja ta nie ma miejsca tylko gdy w magu sa 4 kulki!!!!! Potraficie cos na to poradzic co jest nie tak??.. Zalezy mi na odpowiedzi i waszych opiniach... Pozdro!!!!

Edited by pyskaty

Ja miałem podobny problem...

Jak zwykle pomógł super glue! 8)

U mnie rzecz polegała na niestabilnie siedziącym HU, wystarczyło go przykleić na jedną malutką kropelkę kleju (tyko na zewnątrz!) siły na niego działające nie są duże.

Ogólnie rzecz biorąc, SAMA gumka HU podczas przeładowywania zostawała przy cylindrze ( Efekt potęgowało potraktowanie jej sylikonem. Zwracam uwagę, że tutaj budowa komory HU jest inna niż w standardowych sprężynach), a powinna się poruszać razem z zespołem lufy.

Z tego co napisałeś domyślam sie, że właśnie o to chodzi, ja też miałem takie objawy... Jak wiesz o co chodzi to jest 5 min zabawy.

Mialem kiedys Glocka firmy KWC i wystrzelilem z niego własnie około 5000 kulek i dopiero zaczal sie psuc, a mianowicie starł sie pewien zobak ktory przy naciaganiu sprezyny zostawiał ja naciagnieta, dało sie to naprawic po przes spiłowanie tego zabka pod katem prostym :P jezeli nie bedziesz rzucał go o sciany to spokojnie powinien wytrzymac :)