Mekto Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Witam. Otóz dzisiaj na strzelance po oddaniu kilku strzałów, gdy chciałem przeładować broń słyszałem dziwny,metaliczny odgłos i nie mogłem przeładować karabinu. Po rozkreceniu guna w domu okazało się że sprężyna zeszła z prowadnicy. Czy ma ktoś pojecie czy da się (a jeśli tak to w jaki sposób) to naprawić? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Sprężyna raczej nie ma za bardzo jak zejść z prowadnicy, conajwyżej sama prowadnica pękła :roll: Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted January 14, 2007 Author Report Share Posted January 14, 2007 No może i pękła. Nie moge wyjąć sprężyny (bo ktoś tak zaprojektował broń żeby się nie dało)czyli jest to problem bez możliwości naprawy? Quote Link to post Share on other sites
obas Posted January 28, 2007 Report Share Posted January 28, 2007 Prowadnica pękła musisz wziąć brzeszczot i naciąć delikatnie zagięcia na górnej części zespołu cylindra ,następnie młoteczek precyzyjny 100g i malutki przecinaczek i wybić głowice z cylindra (nie wkręcaj w imadło jest to delikatne alu) Po rozłożeniu wal do tokarza z tą pękniętą prowadnicą i niech ci dotoczy z mosiądzu. Jak będziesz składał możesz dociążyć troszke tłok poprzez włożenie paru podkładek poprawi to osiągi przy okazji (nie zmieniaj sprężyny bo reszta części sie posypie)składając pozaginaj tam gdzie masz jeszcze miejsce a reszte wypełni dwuskładnikowym płynnym metalem i po krzyku pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
klepczar Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 a nie da sie dokupić do tego APS DE cześci do APS Clasik Army? wie ktoś czy to by pasowało? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts