Torba1992 Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Witam, Mam m15a4 CA i niewiem co sie stało poniewaz strzelałem z niej w poniedziałek :P i strzelała jeszcze dosc dobrze miała duzy zasiegi i celnosc . A gdy wziołem bron w sode (cały czas siedziała na pułce) Gdy zaczełem strzelac Zaiseg zmniejszył sie ponad połowe kulka leciała z wiatrem ;/ .Czego to moze byc wina prosze odpiszcie ;) Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 podkrec hu... wogole da sie tam podkrecic hu? Quote Link to post Share on other sites
Torba1992 Posted January 20, 2007 Author Report Share Posted January 20, 2007 Własnie niewiem czy da sie tam podkrecic hu. A czy to napewno bd wina hu? :strach: Quote Link to post Share on other sites
mark Posted January 21, 2007 Report Share Posted January 21, 2007 Sprawdź: -Hop-Up, a dokładniej spójrz pod światło jak ułożona jest gumka. -Czy w lufie nie ma brudu, wiem ze swojego doświadczenia, że ta replika jest dość na to wrażliwa. Profilaktycznie wyczyść lufę. Tak w ogóle to jak byś poczytał topic o tym gunie to nie musiał byś zakładać nowego Własnie niewiem czy da sie tam podkrecic hu. Nie nie ma regulacji hopka 8-) Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 Pierwsze sprawdź gumke od HU, po drugie sprawdź tłok i jego sprężanie, może tłok przepuszcza powietrze, nie wiem jakby to się mogło stac że od leżenia się coś zepsuło ale możliwe, sprawdź też lufe, może byc zanieczyszczona przez olej i brud. Zresztą rozbierz go i opisz co jest nie tak jak coś się doradzi :killer: Pozdro Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 co do szczelności tłoka to w eMce od moja brata jest ona ZEROWA przepuszcza w 100% i to od nowości. Jak to naprawić? wogóle jak do mnie przyszła to po pierwszym strzale pekł tłok ;( ale sklep mi juz przysłał nowy i wymieniłem. Ale ta zerowa szczelność mnie dobija :( help Quote Link to post Share on other sites
noah Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 @marynarz89 - który sklep wysłał Ci sam tłok? Bo u mnie też o się sypnął i emka leży teraz w szafie :/ Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Ja w przypadku złego sprężania tłoka zawsze robie tak: 1. Rozbieram replike. 2. Wyciągam tłok i sciągam z niego uszczelke (dysze, gumke czy jak to się nazywa) 3. Gotuje wodę na wrzątek. 4. Wrzucam tą uszczelke do gorącej wody na jakieś 30s. 5. Wyciągam ją rozszerzam tak aby nie przepuszczała powietrza. 6. Po rozszerzeniu daje pod zimną wodę. 7. Smaruje, i składam replike. To jest mój sposób oczywiście :uśmiech: Gwiazda nadziei niknie zawsze ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
kapitanbubel Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Nie znam się na sprawach emkach ale w mp001 jest tak ja jest niższa temperatura to zamarza hop up ... Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Taliban dzięki za rade jak będe miał chwile czasu to spróbuje tak zrobić. W tej eMce też HU zamarzł na pierwszej swojej strzelance :( Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Spoko w moim przypadku, szczelnośc teraz jest 100% zero przepuszczania. Za pierwszym razem może nie wyjśc, to spróbuj ponownie :P za bardzo gumki nie rozciągaj znowu :D Na HU widziałem na forum ktoś wynalazł patent z żarówką :D ale nie wiem jak to się robi dokładnie, poszukam to dam link. Aha, jak na MacGyvera przystało znalazłem patent. Jak nie kijem go, to pałką :wink:. Skoro nie można kupić silikonowego hu, to trzeba kombinować z tym. Postanowiłem się posłużyć elektryką. Potrzebne było: *mała żadówka latarkowa (jakieś 3V) *kable *lutownica *2 baterie połączone szeregowo, paluszki zwykłe *nożyk introligatorski (do wywalenia plastiku z komory Cały patent polega na tym, żeby przy komorze nabojowej umieścić żarówkę. Im bliżej komory nabojowej, tym lepiej. Najlepszy efekt uzyska się po wycięciu dodatkowego otworu (2x3mm) w komorze. Ma wystawać kawałek samej, gołej uszczelki, na wysokości hop up'a. Brzmi awykolalnie, ale u mnie zadziałało. Zarówka grzeje skutecznie nawet po kilkugodzinnym nieużywaniu broni na mrozie. Baterie i włącznik układu umieściłem pod przednim gripem. Nie wiem jak to upchnąć np do mp5. Powodzenia, warto! To jest patetnt by macgyver, ja tego nie próbowałem, tylko znalazłem na forum :P Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Dzięki że chciało ci sie go poszukać. Narazie nic tam ruszać niebede, ale jak mi znowu zamarźnie to wtedy pójdzie na stół i zrobimy mu mała operacje ;-) Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Gerlach Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 W mojej eMce mam niestety porwanego hop-up'a, nie wiecie gdzie można dostać nowego? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 W każdym dobrym sklepie? Quote Link to post Share on other sites
Gerlach Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) To daj mi linka, bo jakoś nie mogę znaleźć. Edited August 12, 2007 by Gerlach Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 (edited) W każdym dobrym sklepie? Panie, gdzie żeś widział gumki HU do tej spręzyny :wink: To nie AEG i gumka AEGowa do dostania w każdym dobrym sklepie nie będzie pasowała. Edited August 12, 2007 by Ariel_ Quote Link to post Share on other sites
Gerlach Posted August 29, 2007 Report Share Posted August 29, 2007 Czy ktoś może chce sprzedać swoje M15 na części ? Potrzebna mi jest gumka hop-up i lufa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts