JURA Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Kupilem kilka chinskich JG 0511 SVD A 47 , dalej tylko SWD, i bardzo mi se nepodobal kolor obkladin i kolby, bo kolorovo navet z dvudiestu metruv jasny PLASTIC FANTASTIC. Jeden nasmarovalem na czarno, no nejest to ono. Dumalem i przysedlem na pomysl, vyskuszalem i poviodlo se. Na czem pomysl polega? Postemp pracy: Kolbe i obkladiny odtluscilem technickim etylinem- benzinem. Potem vzolem kolorove fixy i probovalem az vybralem fialovo czervony fix . Kavalek po kavalku nasmarovalem powierschne tym fixem i palcem pravej renki roztieralem po powierschni.Levorenczni mogom palcem levej renki. Po roztartiu jusz nesmie se tego chvytat, bo fixa latvo se ztiera.Daje dobrze zaschnont, popravie miejsca, kde mi se zdale kolor mniej czervono fialovo rudy, vezmie lakier betkolorovy i nateram penzlem vedlug pomyslnych lat drewna. Po zaschnientu zagladze pirvsom varstve lakieru vezme papierem do autolakieru i znow nalakieruje. po trzetim lakieru jusz chyba bede dostarczajonco. Vynik jest swietny,na pirwszy rzut oka vydaje se to jak drevno. Teraz poprosze kogosz, gdo wie jak umiestit zdienta nech mi podaje maila i ja mu przysle by umiestil tutaj. Cest tu Jura z CESKA Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Zdjęcia od JURY (pierwsze to kolba bez przeróbek): Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Wygląda lepiej, ale... wciąż błyszczy się, jak psu dzwonki... no chyba , że tak ma być ? w końcu polakierowane. Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted January 24, 2007 Author Report Share Posted January 24, 2007 Piszesz ze blyszcy.No prawie o to mi chodilo,bo kupilem sobie original drevna i te mialy kolor troche do ruda i czervona i blyscalo se to bardzo. Tak to upodobalem k originalu a teraz to vyglonda swiente. Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Pewnie tak, ale na zdjęciach tego nie widać . Trzeba by je zobaczyć na "żywo" . Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Z orginałem możesz mieć duże problemy przy montowaniu, musisz dłubać, jak za bardzo wyżeźbisz to będzie wszystko latać, o ile w ogóle je wstawisz, ale trzymam kciuki. Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted January 31, 2007 Author Report Share Posted January 31, 2007 Z orginałem możesz mieć duże problemy przy montowaniu, musisz dłubać, jak za bardzo wyżeźbisz to będzie wszystko latać, o ile w ogóle je wstawisz, ale trzymam kciuki. Pisalem jusz viencej razy, ze kupilem original drewna do SWD i nepasujom,nemozno ich zastosovat k bodi AK-S bo kont jest inaczi ,jest to calkowite mnejsze jest lzejszi ,kont renkojenti na silnik inny i v innym mejscu, i tak dalej. Dla tego upodobnilem ten plastik bardej do drewna. Kiedy ktosz bede kupoval originalu drev SWD do airsoft werzii , to szkoda peniendzy i czasu. Co do koloru,ze bardzo blyszci, to original drewno blyszci wiencej. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Potwierdzić mogę że oryginalne "drewno" od SWD świeci się jak psu jajca właśnie :mrgreen: Poza kolorem wygląda tak jak to na pierwszym zdjęciu Jury ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts