inteligent Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Mam problem po każdym strzale na trybie semi tłok zatrzymuje się w taki położeniu jak widać na zdjęciu i nie wiem czy wszystko jest ok? Mój sprzęt to: -gearbox wzmocniony P&J - łożyska ślizgowe 7mm - tłok poliwęglanowy systema - głowica tłoka metalowa łożyskowana - głowica cylindra mosiężna - uszczelniona dysza - bateria 9,6v 1400mah firmy KAN - sprężyna M100 Mad Onion - prowadnica sprężyny mosiężna - zębatki standartowe wella (dodam że na zębatce tłokowej jest urwany jeden ząb ale ten mniejszy,czyli ten który styka się z zębatką środkową) - cylinder standart I jeszcze jedno pytanie ile mogę mieć FPS na tym ustawieniu? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 (edited) Strzelając na semi-automatic, po każdym strzale tłok i dysza cofają się do tyłu o ok. 1 cm. Jest to spowodowane bezwładnością zębatek, które wychamowywują na tłoku. Natomiast w Twoim przypadku jest to o wiele więcej. Czym to jest spowodowane? Najlepiej by było rozebrac gb i prześledzic cały proces na otwartym gb. Może zębatki (tłokowa?) Wella tak mają? Może coś jest źle złożone? Co do mocy - teoretycznie na sprężynie M100 ~330FPS, ale jak ktoś mi kiedyś napisał: "teorie można sobie obic o kant pośladka"... najlepiej sprawdzic na chrono ;) edit: int. Edited January 31, 2007 by akm Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Masz źle włożony cylinder Inteligencie... ;) Jak go odwrócisz to powinieneś osiągnąć jakieś 360FPS. Tłok zatrzymuje się tak jak powinien, nic niezwykłego tam nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 (edited) Masz tak założony cylinder normalnie? Czy tylko po to by pokazać tłok? bo jak normalnie to masz odwrotnie założony cylinder. Może spróbuj z inną batką jakś 8,4v na próbę. Edited January 31, 2007 by kermit Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted January 31, 2007 Author Report Share Posted January 31, 2007 faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi :lol: sory że wam zawracałem głowe :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts