Beryl Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Witam Czy mógł by mi ktoś podać wymiary granatu gazowego bo chciałem sobie zrobić parę atrap.I myśle nad przeróbką starego lawa na granaty a nie chce wydawac kasy w razie niepowodzenia operacji. Quote Link to post Share on other sites
ziomal Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 (edited) Witam Ma ktoś taki granat i mógł by zmierzyć te długości, bo mi też by się przydały te wymiary. I jeszcze jak by mi ktoś mógł napisać no ile milimetrów trzeba wcisnąć ten cypel zaznaczony na rysunku jako " D " żeby granat wystrzelił. Myślę że nie będzie to problem dla posiadaczy takich granatów. Pozdrawiam Edited February 6, 2007 by ziomal Quote Link to post Share on other sites
szeregowy_miles Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 (edited) Witam Ma ktoś taki granat i mógł by zmierzyć te długości, bo mi też by się przydały te wymiary. I jeszcze jak by mi ktoś mógł napisać no ile milimetrów trzeba wcisnąć ten cypelzaznaczony na rysunku jako " D " żeby granat wystrzelił. Myślę że nie będzie to problem dla posiadaczy takich granatów. Pozdrawiam Żeby nie było niedomówień, ten "cypel" to spłonka ;) Edited February 6, 2007 by szeregowy_miles Quote Link to post Share on other sites
Paton (Rat Killer) Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Żeby nie było niedomówień, ten "cypel" to spłonka ;) ehhh i nic wiecęj? do autora tematu: Jak wiesz różne mamy granaty. mogę podać Ci wymiary madbullowskiego M583A1. idąc po kolei od lewej twojego rysunku: C=2.6mm A=41mm (i tu jest przewężenie podobne do tego w C, wynosi ono 3.75mm) B=43mm. D ma średnicę= ok 12mm i przy nabitym granacie wystarczy może 3 mm ja wcisnąć. Z tym że twój rysunek nie uwzględnia paru rzeczy. Więcej możesz zobaczyć na stronie www.madbullairsoft.com http://www.madbullairsoft.com/doc/M583A1UserManual.pdf pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts