Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK-74 Cyberguna

Recommended Posts

Zmieści się bo to bateria mini czyli będzie miała jeszcze spooooro luzu.Jednak owiniesz czymś i nie powinno denerwująco latać.Te kilka efpeesów więcej można zawsze uzyskać poprzez doszczelnienie HU tak jak to robił men3l czy też misiek009.

• 5 months later...

Pytanie co do owego sygnowania nazwiskiem SAMEGO :D Kałasznikowa.

Czy to tylko sygnowanie na pudełku czy też na samym karabinku znajdują się jakieś oznaczenia? Wydaje mi się to ważne. Z tego co wiem to w m16 CG to było ale na zdjęciach omawianego AK jż nic takiego nie dostrzegłem.

No i jeśli są to tak jak w oryginale czy tylko jakiś zwykły kretyński napisik na boku?

Bo jesli naprawde są tam oznaczenia producenta ostrej wersji to jest to coś co może przemawiać dla niektórych za kupieniem tej właśnie wersji.

• 1 month later...

Witam wszystkich !!!

Od przeszło 3 miechów posiadam dana replikę broni,i uczestniczyłem w kilku dłuższych scenariuszach, więc opisze moje wrażenia odnośnie karabinka. Replike kupiłem na zbrojowni, za 500zł(jak wszedłem na cybergun.pl to sie przeraziłem 580zł...) . Jeżeli chodzi o osiągi,to można sie zgodzić,ze replika strzela na te 45 metrów całkiem celnie, rozrzut na ostatnim metrze jakies 5-10cm - może mi sie trafiło takie złotko:). Same wykonanie repliki robi wrażenie, nie ma żadnych znaczków typu made in china, albo innych szpecących odlewów w ABS'owym korpusie. Całość bardzo ładnie się komponuje, nic nie trzeszczy,no może poza rączką - wada w moim modelu,ale ogólnie wszystko sztywne, żadnych luzów,ubytków, etc... Bateria na początku wydawała mi sie "porządna" napisane SC 1200 mAh Ni-Cd, bajera :D , ale podłączyłem ją pod tanią "gównianą" ładowarkę dołączoną do zestawu , naładowałem jak było napisane w instrukcji i dupa.. ROF paskudny,że aż się płakać chciało. Kumpel biegał ze mną z zacna cymoszką, tą pierwszą i .... i nie do porównania. Wygarnąlem wiec betke 1500 Mah Ni-Cd Sanyo 8,4V i zszokowało mnie.ROF się znacznie polepszył, powiedzmy że "żygałem" lewo-prawo. Musze jeszcze spróbować tą stokową baterie naładować ładowarką o voltarzu 12 V. Może to coś zmieni..... jak już wspomniałem całość zacnie wykonana, z mocnego, czarnego ABS'u i metalu. Nie wiem jak z częściami stockowymi, ponieważ jeszcze repliki nie rozkrecałem,ale przymierzam sie do zakupu łożysk i sprężyny CA 170%,żeby wygarnać jakieś 110-115m/s. Jeżeli chodzi o BAX.... różnicy dużej nie widziałem pomiędzy zwykłym HU. Ogólnie z repliki jestem bardzo zadowolony(wcześniej posiadałem M4 SRC).

To w sumie tyle....mała powieść wyszła ,ale myśle ze na dobre :D

Pozdrawiam !