rojas Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Witam. Czy wiecie jakie sa najlepsze akumulatory NIMH SANYO do zrobienia wlasnej bateri ? :killer: Quote Link to post Share on other sites
punix Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Zależy, do czego ta bateria ma wejść ;-) Najlepsze są Sanyo RC 8-) Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 na przykład takie : http://sklep.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=1331 ;) Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 a umiesz zgrzewać ? Quote Link to post Share on other sites
rojas Posted February 10, 2007 Author Report Share Posted February 10, 2007 Bateria ma wejsc do R7 WELL (m4 ze stala kolba) :roll: . Zgrzewanie to nie problem, chodzi mi tylko jakie akumulatory beda najlepsze. PS: O co chodzi jak sa ''wysokoprądowe'' Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 wysoko pradowe to znaczy że oddają większy prąd od innych baterii o tym samym napieciu. Przykładowo: Bateria 8,4 może i uciagnie M100 ,ale rof bedzie kipeski (w zależnosci od producenta ogniw) Bateria 8,4 Sanyo RC pociagnie M100 i rof będzie przyzwoity/dobry ;) Quote Link to post Share on other sites
rojas Posted February 10, 2007 Author Report Share Posted February 10, 2007 Moze to glupie pytanie Diablo ale cl to jest ''rof'' :-P PS: Jezeli mozesz Diablo podaj jakis zestaw akumulatorkow z allegro taki do 70zl za calosc (chodzi o baterie 8.4 bo 9.6 boje sie ze spali silnik) Quote Link to post Share on other sites
Peterus Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 (edited) Rof - rate of fire czyli po naszemu szybkostrzelność Edited February 10, 2007 by Peterus Quote Link to post Share on other sites
punix Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 (edited) Moze to glupie pytanie Diablo ale cl to jest ''rof'' :-P PS: Jezeli mozesz Diablo podaj jakis zestaw akumulatorkow z allegro taki do 70zl za calosc (chodzi o baterie 8.4 bo 9.6 boje sie ze spali silnik) Silnika na pewno nie spalisz, o to się nie bój, co najwyzej możesz zajechać zębatki :-P Pakiet z tych ogniw, które podał Diablo spokojnie wejdzie. Edited February 11, 2007 by punix Quote Link to post Share on other sites
SebasTTan Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Pamiętajcie że ogniwa trzeba połączyć najlepiej jakimiś blaszkami lub grubym przewodem/drutem niekooporowym. Ja sobie zrobiłem z 8 AA panasonica (10 zł za szt) ale przy pierwszym podejściu dałem za cienkie przewody i efekt był taki że naciągało sprężynę nie od końca. Jak zmieniłem na blaszki to wszystko zaczęło działać lepiej. Quote Link to post Share on other sites
rojas Posted February 11, 2007 Author Report Share Posted February 11, 2007 Mam Wella R7 i w G.B. czesci od m4 SRC - łożyska ślizgowe - prowadnica sprężyny - sprężyna o niejednakowym skoku - głowica tłoka - cylinder - głowica cylindra - dysza - zębatka silnikowa - zębatka środkowa - zębatka tłokowa Czyli jaka baterie doradzicie 8.4 czy 9.6 ?? i czy jak bym wsadzil jakas sprezyne 100 lub 120 nie zepsul by mi sie GB ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 No chłopie masło by Ci sie wysypało przez okno po rynnie.A jak bym wstawił magazynek od ak do mp5 to złamałbym lufe? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts