Taliban Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Dobra zaczynam tuning mojej mp5 a5. Mam już lufe 6,04 mm, metalową prowadnice, metal tłok. I teraz moje pytanie czy jeśli będzie metal tłok a cylinder z ASBu? To może cylinder się jakoś uszkodzić? Czy raczej nic mu nie będzie? Jeśli mam te elemnty metal: tłok, prowadnica, to czy jeśli walne kilka podkładek pod sprężynke to coś może pójść? (spust i to co zwalnia tłok wygląda solidnie :-P) Proszę o odpowiedź. Dzięki z góry :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Plastikowy cylinder??? w czym taki masz??? :strach: Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 (edited) Mp5 z Umarexa :D takze jak dla mnie to raczej temat do tuningu tanich replik :) Edited February 12, 2007 by Diablo Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 12, 2007 Author Report Share Posted February 12, 2007 Nie jest elektryk tylko spring ... I dlatego się pytam czy cylinder wytrzyma. Chyba lepiej że kupiłem springa, a teraz zbieram na elektryka. Na taiwangun.com widziałem za 400 zł Mp5 a5 TLF. :-P To tak nawiasem mówiąc pomoże ktoś czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 nie lepiej bylo kase zamiast na tuning przeznaczyc na kupno broni za 400zł bo i tak masz zamiar kupic elektryka :wink: Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 13, 2007 Author Report Share Posted February 13, 2007 Stary nie wydałem na ten tuning złamanego grosza ... narazie mam 300 zł jeszcze 100 zł i zakupie sobie mp5 a5. A tuning mam wszystko za darmo, metal cylinder ojciec dorobił w robocie tak samo jak prowadnice i lufe. Więc co mi szkodzi, jeśli mam za darmo? :wink: Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Posiadałem tą samą replike (mp5a5 umarex), i poddałem ją podobnemu tuningowi, zatem dam ci kilka wskazówek -mechanizm zwalniacza tłoka jest z plastiku, metalowy tłok będzie "żłobił" po tej części, zalecam przyklejenie małej metalowej blaszki (u mnie pomogło) -hop-up wyregulowałem wsadzając kawałki "śmiecia" nad gumką co przyciskało bardziej kulkę (ale bez przesady, bo nie wyleci :D ) -nie przesadzaj z ilością podkładek, a zamiast nich możesz powsadzać tam papieru (lżejsze), ja wsadziłem za dużo, nie dość że ciężko się napinało, to po pewnym czasie złamała mi sie "część która odpycha cylinder i tłok" :F -do cylindra możesz wsadzić miękką gumową uszczelkę, co radykalnie zmniejszy odgłos strzału mam nadzieje że troche pomogłem ;) pozdr Quote Link to post Share on other sites
Taliban Posted February 14, 2007 Author Report Share Posted February 14, 2007 Dzięki stary wkońcu jedna osoba co się wypowiedziała na temat, szczególnie dzięki za podpowiedź z tą blaszka, żeby przykleić ją do zwalniacza spustu :-P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts