fredek Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 (edited) Proszę o pomoc w doborze rozmiaru kontraktowych spodni BDU Mam 80 cm w pasie. Według rozmiarówek zamieszczonych w necie jestem właśnie na granicy dwóch rozmiarów S i M. No i nie wiem co wybrać. Drugi problem to długość. Mam 175 cm wzrostu. Według rozmiarówki powinienem zdecydować się na REGULAR bo te przeznaczone ą na wzrost 170-180 (ale spotkałem sie tez z informacjami, że na 175-185). Na allegr sprzedawcy podają długości spodni i R mają od 106 do 109 cm, zmierzyłem swoje obecne bojówki (jakaś straszna podróba ale rozmiar idealny) i te mają 103 cm długości. I już sam nie wiem jakie spodnie wybrać. Może jest tu ktoś o podobnych gabarytach (wzrost 175 i pas 80) i napisze jakie spodnie nosi. Czy S nie są za ciasne, albo czy M nie są za wielkie, i czy REGULAR'y nie są za długie (czego sie najbardziej obawiam) lub SHORT'y za krótkie. U siebie w miecie nie mam możliwości przymierzenia kontraktowych ciuchów. Bardzo proszę o pomoc! Edited February 13, 2007 by fredek Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 (edited) Medium Regular'y na Twój wzrost i obwód w pasie będą spoko, pasek w szlufki i jest ok. Posiadam Small Regular i są one zbyt wąskie (nogawki jak od kantów ;) ) i dość krótkie (jak chcesz nogawki w buty wciskać to nidyrydy). Medium Regular również posiadam i są Z_kolei odrobine za duże ale tak jak mówiłem pasek pomaga. Poza tym, wyglądają lepiej pomimo, że troche za duże. Fajnie sie układają ;) Pozdrawiam Edited February 13, 2007 by Foka Link to post Share on other sites
Corey Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Medium Regular - mamy podobne wymiary 8-) spodnie i bluza - to jest dobry zestaw Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Spodnie napewno nie będą za długie. Co do pasa to ta jak piszą przedmówcy: ja noszę medium + pasek(niestety te standardowe regulatory słabo trzymają wiec pasek jest konieczny). W small też bym się zapewne wcisnął ale wtedy musiał bym je nosić troszkę wyżej i mogły by się okazać za krótkie. W każdym razie na pewno odpuść rozmiar short – nie wiem jak z wpuszczaniem w wyższe buty ale przy noszeniu na zewnątrz trekingówek regular są na mnie dobre(176+) Bluzę też nosze medium regular i mieszczę pod nią polar ale jest już wtedy ciasno. Długość rękawów jest na styk ale longa nie miałem okazji przymierzyć. Podsumowując: bierz medium-regular :) Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
FireBurner Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 (edited) Ja też potwierdzam, że przy swoich gabarytach powinieneś brać Medium-Regular. Edited February 13, 2007 by FireBurner Link to post Share on other sites
fredek Posted February 15, 2007 Author Report Share Posted February 15, 2007 Wszystkim wielkie dzięki za rady! :-) Watek (chyba) do zamknięcia, bo pytający otrzymał wyczerpujące wyjaśnienia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts