Pikace Posted August 30, 2003 Report Share Posted August 30, 2003 Cytat za newsem http://www.airsoft-extreme.pl p.t. "smierc aegow!!!" [PAP] Wiarogodne źródła podają przerażające informacje. Wiodący producent sprzętu ASG, japońska firma Tokyo Marui zaprzestała produkcji 5 modeli elektropneumatycznych replik. Swoją karierę definitywnie zakończyły: G3A3, G3A4, SG 550, SG 551 i Colt XM177e2. Jedynie dwa modele zamiast wycofania z produkcji doczekały się wersji rozwojowych: MP5 A4 i A5, wykonywane obecnie w wersji High Grade. Czy nie można było zrobić tego samego z pozostałymi pięcioma modelami? Jak widać wyniki sprzedaży są ważniejsze niż ratowanie replik przed wyginięciem. Pewnym jest natomiast, że egzemplarze wycofanych modeli znajdujące się w rękach maniaków zyskają teraz prawdziwie kolekcjonerską wartość. Wyglada to na zart prima-aprilisowy, mimo ze news jest datowany 20.08.2003. Takiego newsa nie ma na zadnym powazym serwisie ASG, a PAP chyba sie nie ma czym zajmowac tylko programem produkcyjnym malo znanej firmy? Rozumiem, ze sezon ogorkowy, ale bez przesady... :lol: Quote Link to post Share on other sites
Cactoos Posted August 31, 2003 Report Share Posted August 31, 2003 Rzeczywiście nigdzie nie ma takiej wiadomości, tylko na airsoft-extreme.pl. Mam nadzieję że to jakieś nieporozumienie, bo SG 550 to bardzo fajny aeg, który zasługuje na większą popularność niż aktualnie ma i jego strata byłaby bolesną dla świata asg. Quote Link to post Share on other sites
FA_Maciek Posted September 1, 2003 Report Share Posted September 1, 2003 Jedyny element humorystyczny w tym tekście to PAP, chociaz milo by bylo, gdyby w przyszlosci agencje prasowe podawały informacie o ASG. "Wiarygodne źródło", o którym mowa, to Tokyo-Marui - powinni wiedzieć najlepiej co przestali produklować (chociaż różnie z tym bywa :wink: ). Dla niedowiarkow jedynym potwierdzeniem moze byc na razie oferta "powaznych" sklepow - w wiekszosci od dluzszego czasu wspomniane modele maja status out of stock. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted September 1, 2003 Author Report Share Posted September 1, 2003 No, jesli tak to pogratulowac FA zrodel informacji... A wlasciciele G3A3, G3A4, SG 550, SG 551 i Colt XM177e2 powinni swoje guny "zatawotowac" i schowac gleboko do szafy! Za pare lat beda to drogocenne rarytasy... ;-) A poki co mozna rozgladac za promocjami (wyprzedazami?), jak ta niedawna wlasnie na XMy za 990 pln na military... Moze i FA by pomyslal o jakis promocjach? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted September 1, 2003 Report Share Posted September 1, 2003 Szkoda, lepiej jak jest więcej. :o Ale widocznie wybrali wariant ekonomiczny. :evil: Możnaby powiedzieć że G3A3 A4 zastąpi G3SG1, Sigi zastąpi Sig552 a XMa, Colt Commando. Quote Link to post Share on other sites
Mogat Posted October 3, 2004 Report Share Posted October 3, 2004 to jest potwierdzony news na aisoft canada też o tym napisali Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted October 3, 2004 Report Share Posted October 3, 2004 Mogat to jest news sprzed roku, masz moze jeszcze jakas ciekawostke do dodania? Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted October 5, 2004 Report Share Posted October 5, 2004 Pisałem o tym już na forum, że jakiś czas temu wysłałem do FA mail'a w sprawie G3-trójek i odpisali, że marui nie produkuje już wyżej wymienionych modeli....więc ten topic troche spóźniony(dokładnie pamiętam pytałem się w związku zaprzestania produkcji G3A3/A4 czy dało by sie z SG1 pomajsterkować) pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Fox Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 ja tam jakoś znalazłem w ofertach g3a3 AEG:) Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 ja tam jakoś znalazłem w ofertach g3a3 AEG:) tzw lezak magazynowy :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts