Morfeusz Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Witam, prośbę tą kieruje do osób które ćwiczą/strzelają się na Forcie Borek . Otóż wspólnie z ekipą posprzątaliśmy część pomieszczeń ( tylko na piętrze ), chodnik na piętrze oraz schody prowadzące na piętro.W planach jest wyniesienie gruzu z całego piętra i kilku pomieszczeń na dole. Jeśli to nikomu nie zawadza, to bylibyśmy wdzięczni jeśli po strzelaniach itp. nie zostawałaby tam syf w stylu cegły, tynk ( którego i tak jest pelno ), oraz inne tym podobne śmiecia które często zostają po takich zabawach. Oczywiści jest to tylko nasza prośba i czy ją uszanujecie to zależy od was. Poniżej kilka fotek. Tak Bylo: Tak Jest: Tak Bylo: Tak Jest: Tak Bylo: Tak jest: Tak Bylo: Tak Jest: Pozdrawiam MORF. Link to post Share on other sites
ire Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Morf, może nie w temacie, ale dzięki wielkie za posprzątanie mojego ulubionego fortu :) może już więcej się tam o nic nie zabiję :) Pozdrowienia i uściski ire Link to post Share on other sites
marcik1 Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 (edited) Ja się w środku nie strzelałem ale teraz widze że jest spoko więc może się tam przeniose. P.S. Dzięki za posprzątanie i napewno nie nabałaganie :D Edited February 23, 2007 by marcik1 Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted February 24, 2007 Author Report Share Posted February 24, 2007 Dziękuje za odzew, w przyszłym tygodniu zostanie dokończona cała góra. Pozdrawiam. MORF. Link to post Share on other sites
kawerna Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 kawał dobrej roboty ja się tam nie strzelam ale dziękuję bo to miło że ktoś o to dba ... Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted February 28, 2007 Author Report Share Posted February 28, 2007 Witam, dziś zostało dokończone sprzątanie górnego piętra. Także po korytarzu i w pomieszczeniach niewalają się cegły itp. Pozdrowiona. Link to post Share on other sites
Guest kisiel2rep Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Mam nadzieję że wasz wysiłek nie pójdzie na marne:) Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 O mamusiu ale miejscówka! Czy ktoś może podać jakiś link abym mógł sobie ją dokładniej pooglądać? Link to post Share on other sites
pilacz69 Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 No ladnie posprzatane :D :P No brak polskich znaków. CHEMIK Link to post Share on other sites
Haron666 Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Mowisz Masz :-P http://fortyck.pl/fort_52_borek.htm duzo fotek i ciekawe opisy wszystkich krakowskich fortow :killer: Link to post Share on other sites
dixon Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 ładnie... :wink: Link to post Share on other sites
kmtw Posted October 15, 2007 Report Share Posted October 15, 2007 spoko spoko ja tam szanuje wasza prace ale zanim dobrze zacznie sie strzelanie to straz miejska mnie z tamtad wyrzuca ... Link to post Share on other sites
usagi_88 Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Wow a ja się zastanawiałam ostatnio co tam tak czysto, teraz już rozumiem. Wielki szacunek. :) Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted November 5, 2007 Author Report Share Posted November 5, 2007 Niestety, czas leci i znów zagościł w pomieszczeniach syf ( jakieś butelki, śmieci itp. ) cóż akcje na pewno powtórzymy. Pozdrawiam MORF. Link to post Share on other sites
skorek Posted November 5, 2007 Report Share Posted November 5, 2007 (edited) Dnia 04.11.2007 około godziny 20:00 przechodząc koło fortu dobiegały z niego "krzyki", przed fortem kilka samochodów i paru "dresiarzy", którzy prawdopodobnie przeprowadzali sobie w środku libacje alkoholową ... To najprawdopodobniej oni zrobili taki 'syf". Edited November 5, 2007 by skorek Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted November 14, 2007 Author Report Share Posted November 14, 2007 Witam, po ostatniej naszej ( SPAP Kraków ) wizycie na forcie znów zauważyliśmy ( o zgrozo ) że niezła imprezka musiała się odbyć w środku fortu. Pytam z ciekawości osoby bawiące się na forcie czy jeśli moja ekipa by przeprowadzała ponownie sprzątanie tego obiektu to czy ktoś również by się pisał na takie "spotkanie" ? Link to post Share on other sites
skorek Posted November 14, 2007 Report Share Posted November 14, 2007 Ja koło fortu przechodzę kilka razy w tygodniu czasami kilka razy dziennie. Niestety nie liczcie na to, że jak posprzątacie fort to będzie tam czysto ... Cały czas ktoś wchodzi, wychodzi więc "syf" zapewne będzie, a szkoda. Link to post Share on other sites
Szczypion Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Dzis bylem na forcie i wyglada jak jedno wielkie bagno. Powiedzmy, ze ktos ma niezla zabawe w dewastowaniu waszej pracy, Morfeusz. Pytanko dodatkowe: strzela sie tam ktos czasami? Sa jakies problmy z policja/mieszkancami? Link to post Share on other sites
piezak Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 My podczas ćwiczeń nigdy nie mieliśmy. Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted March 6, 2008 Author Report Share Posted March 6, 2008 Dawno nie widziałem tam żadnej ekipy która by się na Borku strzelała, ale może dlatego że mamy parę nowych miejscówek i Borek rzadko odwiedzamy. A z mieszkańcami to wiadomo, zawsze jakiś podatnik się trafi, i nie przypasuje mu że my " strzelamy " hehe. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 3, 2008 Report Share Posted May 3, 2008 Morf, zabrzmi to brutalnie ale jakiekolwiek sprzatanie w takich miejscach nie ma absolutnie żadnego sensu. Przez 2 miesiące (8 treningów chyba) po rozgrzewce bralismy się zawsze za usuwanie cegieł i ustawianie z powrotem barykad z opon na tzw "Zielonkach" i co tydzień cegły były znowu nawalone, butelki potłuczone a opony porozwalane. Powiem więcej: komuś chciało się na moje oko 200-300kg cegieł wrzucić z powrotem na mostek :/ Tak więc nie sprzatamy już Zielonek, jedynie przed jakimiś treningami z zaproszonymi teamami coby było że ładnie itp mamy. Nieraz wybieramy się sprzątać w piatki wieczorem a na sobote rano już jest syf z powrotem... Przed: I Po: http://img223.imageshack.us/img223/6057/obraz016ya3.th.jpg[/img] Pozdrawiam Dexter Link to post Share on other sites
xeoks Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Możliwe że lekki off topic ale mam pytanie jak często maniacy asg się tam organizują bo zazwyczaj jak kogoś tam widzę jeżdżąc do kobiety to jacyś paintballowcy siedzą. Bo zamierzam się na dokupienie sobie jakiegoś elektryka znośnego i pobiegał bym i pozabuijał trochę :P Jak ktoś by miał jakieś info to niech da cynk na maila teachmeter(at)gmail.com Jedyny kontakt narazie ze mną bo komp mi się spalił. Strzelałem się już trochę z Mielecką ekipą przed studiami a teraz wakacje się zbliżają i może warto by wyciągnąć mundurek i pohasać po forcie. (ten fort to tam bliżej hotelu czy bliżej tych nowych bloków?) Link to post Share on other sites
Tom23 Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 (edited) Ostatnio z kolegami poszliśmy się postrzelać a że na mojej kochanej Łapiance byli farbiarze to udaliśmy się do f52Borek, gdy zaczęliśmy sprawdzać teren żeby nie było żadnego cywila to na dole jakiś menel w gruzach leżał i coś bulgotał :roll: w końcu graliśmy na domkach Edited July 22, 2008 by Tom23 Link to post Share on other sites
Lemur993 Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Jeżeli jakoś w najbliższym czasie ktoś z was zawita na fort to mnie zawiadomcie :) bardzo chętnie pomoge posprzątać, przypatrzę się tajnikom asg :-P mieszkam dosłownie 5 min od tego miejsca, ale jeszcze nie widzialem tam nikogo kto by się "strzelał". moje gg 7383710 Bless ya! Link to post Share on other sites
Gudee Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Ludzie powiedzcie mi co to jest za Borek (to sa okolice Bochni)? Bardzo prosze o kontakt najlepiej na gg:708984 Link to post Share on other sites
Recommended Posts