fiedotow Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 Nikt nie chce pisać, więc znowy ja... Dziś zakładałem optykę do Dragunowa Sapera. Oto zabawki dołożone do Dragunowa. Nie piszę SWD, czy replika, po prostu ochrzczony został Dragunowem i tyle. To zdjęcie powinno byś w poprzednim poście szyna boczna od Krakmana, optyka od Krakmana. Jako, że korpus jest jeszcze z ASBsu, trzeba było pomyśleć, jak to zamocować. Powierciłem, gdzie trzeba (tak mi się zdawało i pasowało) i nagwintowałem M4. Z drugiej strony daliśmy nakrętki, które uległy później diametralnemu odchudzeniu (anorektyczki przy nich to grubasy) . Reszta to już tylko spasowywanie, piłowanie i montowanie. Oto produkt finalny i z drugiej strony i w objęciach Nortona (co na to Saper?) Wiem, że niektórym nie będą pasowały łby śrub, ale takie miałem pod ręką. A nitować nie lubię. Z resztą i tak za jakiś czas korpus będzie metalowy ;-) A za palec na spuście Norton ma w... pozamiatane... Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Ja poszedłem w nieco innym kierunku- w stronę Romaka ;) W planach jeszcze przerobienie body, żeby wyglądało jak w oryginale i chwilowo tyle. Narazie "drewna" będą plastikowe, przejechałem je tylko papierem ściernym. Wiem, że jest i będzie trochę różnic w porównaniu z oryginałem ( choćby kolba ma inny profil ), ale bliżej będzie replice do Romaka niż do SWD ;) Acha, magazynek na foto służy jedynie do ozdoby, pochodzi z SAM-7 ;) Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Może niewiele, ale poprawiłem otwory w dolnym łożu: W górnym będą zaszpachlowane, całość ( wraz z kolbą ) będzie malowana. Jutro wezmę się za zmiany w komorze zamkowej. I jako ciekawostka, mała obróbka zdjęcia w celu pokazania, jak ma wszytsko wyglądać po skończeniu prac: Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Pobawiłem się dziś z urządzeniem wylotowym oraz komorą zamkową. Na początek oddzieliłem uchwyt ba bagnet od zespołu muszki ( muszka z AK 74 ) Pózniej najgorsze- z seryjnego urządzenia wylotowego zrobić urządzenie wylotowe wzorowane na Romaku. Chyba wyszło mniej więcej :) Dodatkowo poprawione szczegóły- zaszpachlowana część podstawy muszki ( po bokach ), wywiercony okrągły otwór na podstawie muszki oraz zaokrąlony jej dół- tak jak to jest w rumuńskim odpowiedniku. Komora zamkowa dostała boczne wzmocnienia, oraz zaszpachlowane przetłoczenia charakterystyczne dla pierwszysch serii AK. Zaszpachlowałem również przetłoczenie oznaczające tryb ognia ciągłego- teraz jest tylko jedna pozycja- ogień pojedynczy. ( Ale replika oczywiście dalej może strzelać serią, chodzi o względy estetyczne ;) ) Po pomalowaniu wygląda tak: Do zrobienia jeszcze- nity na body i mocowaniu kolby, poprawka nakładki rury gazowej ( usunięcie otworów ) oraz poprawka urządzenia wylotowego- po malowaniu widać z bliska niedoróbki. Quote Link to post Share on other sites
Pilasiu Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Witam. Planuje kupic owe SWD.Chcialbym do niego wstawic drewniane okladziny +kolbe.Szukalem po necie ale nie znalazlem dreweinek do kupienia.Moze ma ktos jakies linki lub info skad mozna je dostac???Prosze o odpowiedz. Pozdro Stosuj polskie znaki i spacje między zdaniami! [P] Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Nic z tego. Chyba, że stać Cie na zestaw konwersyjny za 2000pln czy coś koło tego. Drewna od ostrego bywają na allegro ale nie pasują do elektryka ak. Do tego niby "swd" też nie. Inne w kształcie okucia okładzin; a kolba od ostrego ma taki kąt chwytu, ze raczej nie da rady wydrylować miejsca pod silnik. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Pozostaje jedynie stolarz, ale cena Cię powali... szczególnie kolby, bo ta jest skomplikowana dość. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Na gunner airsoft dostępne są drewniane okładziny do tegoż. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ostatnio grzebiąc po różnych stronach, takie fotki znalazłem: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts