Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

EBR MK14 Mod 0

Recommended Posts

Witam

A co tam pochwale się :)

Nareszcie doszło do mnie moje "maleństwo" czyli M14 [TM] z konwersją EBR [G&P]- EBR MK14 Mod 0 (czyli z lufą zewnętrzną 18" . :)

Środka niema w sumie co opisywać, jest to narazie stocowy GB v.7 Marui.

Jeśli chodzi o konwersje EBR, to jest praktycznie cała wykonana z metalu ( frezowane alu a nie znalu :)) bardzo solidnie i z dbałością o detale.

Rękojeść i przedni chwyt są zrobione z tworzywa i to też takiego jak narazie sprawiającego wrażenie że dużo wytrzyma. Z rozebraniem niema większego problemu, cała konwersja trzyma się na paru imbusach. Kolba posiada 5 stopni regulacji, tak samo jak i baka/poduszka policzkowa.

Stopka kolby jest wykonana z bardzo miłej, miękkiej gumy :).

Waga karabinku to 5/6kg bez baterii. Jak coś to mogę dokładnie zważyć.

Bateria która wchodzi do miejsca w chwycie to max 9.6V 3300mAh.

A i zapomniałbym przez to ze ta m14 siedzi w metalowej "budzie" to dzwięk przeładowania jest jeszcze ładniejszy no i w zestawie dostajemy tez inna dźwignię zwalniającą zaczep zamka

No i tak to się prezentuje:

103.jpg

104.jpg

115.jpg

113.jpg

Pyszne :mrgreen:

Też takie coś planuję zakupić, tylko z lufą normalnej długości ;)

Jakie jewt wyważenie (czy nie ciąży za bardzo do przodu)? no i najważniejsze - ile kosztuje samo łoże EBR w przeliczeniu na polskie złote (sprowadzałeś sam? czy przez jakiś sklep?)

kupować wersje STAR-a gdy się wreszcie pojawi?

Star nie robi EBRa tylko jakąś wersję sopmod, która wygląda badziewnie (w porównaniu do EBRa ;)).

Mam nietypowe pytanie. Jaber, mógłbyś mi podać ile wynosi szerokość pomiędzy wewnętrznymi krawędziami ramion kolby ?

Tak się składa, że do Ca870 maruzena można dołożyć taką kolbę wraz z chwytem tyle ,że ja posiadam wersję CQB i obawiam się, że szyna montażowa będzie przeszkadzać w założeniu tej kolby.

Dzięki z góry za odpowiedź :).

Mam nietypowe pytanie. Jaber, mógłbyś mi podać ile wynosi szerokość pomiędzy wewnętrznymi krawędziami ramion kolby ?

Tak się składa, że do Ca870 maruzena można dołożyć taką kolbę wraz z chwytem tyle ,że ja posiadam wersję CQB i obawiam się, że szyna montażowa będzie przeszkadzać w założeniu tej kolby.

Dzięki z góry za odpowiedź :).

Wieczorem ci odpisze nie ma problemu .

A OLO co do wyważenia to większa waga jest na przód zresztą tez tak jest w prawdziwku nie ma innej możliwości choć w prawdziwku jest deko inaczej z pełnym magazynkiem ale z pustym podobnie.( info poparte opinią właścicielu tych sprzętów z USA )

Co do kosztów to okolice 900 - 1000$ i sam ściągałem bez pośrednictwa sklepu.

Malowany nie będzie ale postarzany jak najbardziej :)

Tak wyglądało HK416 po 3 dniach pobytu u mnie.

11.jpg

A jeżeli chodzi o pozbycie się " maleństwa " to hmmmmm noooooo chyba ze ktoś bardzo by się napalił i zaoferował mi kwotę pozwalającą mi na otarcie łez. Z drugiej strony tak bardzo jestem za EBR i w zasadzie to jedyny karabin który dla mnie istnieje tak że pewnie długo by mnie namawiać do sprzedania no ale kto wie , kto wie :)

Edited by Jaber

Wiem że nie powinienem tego tutaj robić ale che zacząć procedurę postarzania tego maleństwa i dlatego chciałem spytać czy ktoś przypadkiem nie był by bardzo zainteresowany takim EBR bo wtedy bym odsprzedał jeszcze nie postarzonego tak pytam awaryjnie po prostu jak by komuś bardzo zależało.