Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jest sens czekac gdy zyjemy w dobie gdy SRC robi drozsze i gorsze repliki niz Chinczycy?
Akurat jak na emki ludzie klęli, i tu, i na Arnie's, tak XM8 i G36 sprawdzają się całkiem nieźle. A zapłacić te trzy-cztery stówy więcej za lepiej spasowane części i działającą optykę to nie majątek.

No tyle, że żeby mieć "coś takiego" (SR36E2): srcaegsr36e2ex2.th.jpg

Trzeba by z CA kupić to: Szyna plus CA36.

Czyli SRC - 175$ na WGC (w Polsce wyjdzie "trochę" drożej) kontra CA - ponad 1400zł, co pewnie da nam różnice około 600zł, a za taka sumę to już można nieźle guna usprawnić.

PS. Jakby ktoś chciał zrobić to samo konwertując CA36C (lub G36C z TM) to cena wyjdzie porównywalna (koło 1400zł), jak nie większa.

Edited by MONKeyman

Racja! Z tym, ze wszystko zależy od dwóch rzeczy: od tego co chcemy dalej robić z repliką i jak pojemny mamy portfel.

Na przykładzie kałasza:

- ktoś ma dużo kasy i nie chce robić tuningu - bierze TMkę.

- ktoś ma mało kasy, ale wie, ze wkrótce będzie go stać na tuning - bierze Cymę.

- ktoś ma mało kasy i mieć więcej nie będzie - nie ma wyboru :-F

Oczywiście dochodzi jeszcze opcja, że ktoś ma dużo kasy i chce robić tuning, ale wtedy to już do wyboru do koloru i nie wiem, czy TM byłby do tego taki odpowiedni.

Żeby nie było totalnego OT - nie powinno sie skreślać G36 [sRC], głównie z tego powodu, że opinie o SRC na zagranicznych forach ostatnio sie polepszają i to głównie dzięki XM8 i G36. A jak jest naprawdę? Ktoś sprowadzi, ktoś obada i wtedy będziemy wiedzieć z pierwszej (bo polskiej) ręki jak to z tym G36 jest.

PS: Osobiście stawiam na pierwszym miejscu niezawodność (choć może to moja TMofilia) i nie wiem, czy CA jest tutaj liderem.

PS2: Jeszcze raz sorry za OT.

• 1 month later...

Witam, zastanawiam się nad zamówieniem z WGC i chciałem zapytać czy to G36 (lub wogóle czy SRC) jest na tyle niezawodne żeby można było je bez obaw sprowadzić z hong kongu nie martwiąc się czy po tygodniu coś nie "pierdyknie". Dodam że po obliczeniu zniżek itd. AEG z dwoma magazynkami będzie mnie kosztował 550zł. Czy mogę zaryzykować ?

Czy lepiej kupić jakieś TM... niestety nie dysponuję dużymi środkami a w stocku TM słabe osiągi.

g36 src kosztuje 175 dolarów.

550 - bez ładowarki i akumulatora. - względnie lekki więc za przesyłkę niecałe 33 dolary, zamawiałbym przez Yuriego który ma 14% zniżki. Po doliczeniu 7% cła (w sumie 195,5$) i przy kursie niecałe 2,80 za dolara = niecałe 550zł. No chyba że coś poknociłem ale robiłem zgodnie z przykładem obliczania.

a co do TM to kompletnie się nie znam :/ patrze po FPSach, wiem tylko że Tokyo Marui są bardzo solidne i niezawodne (myślałem o mp5sd - wyniosłoby mnie też niecałe 600zł bez ładowarki i akumulatora)

Stąd moje pytanie o niezawodność SRC, bo o reklamację będzie raczej trudno...

• 3 months later...