dawid_o Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 wie ktoś coś więcej niż napisali na wgcshop? może ktoś to zprowadził? a może dowiadywał sie czy jakiś polski sklep to będzie sprzedawał? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Jest sens czekac gdy zyjemy w dobie gdy SRC robi drozsze i gorsze repliki niz Chinczycy? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Jest sens czekac gdy zyjemy w dobie gdy SRC robi drozsze i gorsze repliki niz Chinczycy?Akurat jak na emki ludzie klęli, i tu, i na Arnie's, tak XM8 i G36 sprawdzają się całkiem nieźle. A zapłacić te trzy-cztery stówy więcej za lepiej spasowane części i działającą optykę to nie majątek. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Trzy-cztery stówy mówisz ? Najtańsza wersja m4a1 SRC kosztowała 500zł+tak jak ty mówisz 300-400zł = np. m15a2 CA,sprawdzone CA ! Więc jaki w tym sens ? :D Aczkolwiek to są moje odczucia,niektórzy może i by woleli takie SRC Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 (edited) No tyle, że żeby mieć "coś takiego" (SR36E2): Trzeba by z CA kupić to: Szyna plus CA36. Czyli SRC - 175$ na WGC (w Polsce wyjdzie "trochę" drożej) kontra CA - ponad 1400zł, co pewnie da nam różnice około 600zł, a za taka sumę to już można nieźle guna usprawnić. PS. Jakby ktoś chciał zrobić to samo konwertując CA36C (lub G36C z TM) to cena wyjdzie porównywalna (koło 1400zł), jak nie większa. Edited March 4, 2007 by MONKeyman Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Tu nasuwa się takie samo pytanie jak przy zakupie AK47,Kupić sprawdzonego TMa czy zajefajną Cymę która jest uważana przez wielu że jest o wiele lepsza od TM'a.Kupując CA masz tą pewność,a przy tym SRC nie wiadomo :/ Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Racja! Z tym, ze wszystko zależy od dwóch rzeczy: od tego co chcemy dalej robić z repliką i jak pojemny mamy portfel. Na przykładzie kałasza: - ktoś ma dużo kasy i nie chce robić tuningu - bierze TMkę. - ktoś ma mało kasy, ale wie, ze wkrótce będzie go stać na tuning - bierze Cymę. - ktoś ma mało kasy i mieć więcej nie będzie - nie ma wyboru :-F Oczywiście dochodzi jeszcze opcja, że ktoś ma dużo kasy i chce robić tuning, ale wtedy to już do wyboru do koloru i nie wiem, czy TM byłby do tego taki odpowiedni. Żeby nie było totalnego OT - nie powinno sie skreślać G36 [sRC], głównie z tego powodu, że opinie o SRC na zagranicznych forach ostatnio sie polepszają i to głównie dzięki XM8 i G36. A jak jest naprawdę? Ktoś sprowadzi, ktoś obada i wtedy będziemy wiedzieć z pierwszej (bo polskiej) ręki jak to z tym G36 jest. PS: Osobiście stawiam na pierwszym miejscu niezawodność (choć może to moja TMofilia) i nie wiem, czy CA jest tutaj liderem. PS2: Jeszcze raz sorry za OT. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Czy może ktoś podać jakiegoś linka dot. tejże repliki? (chodzi o zagraniczne fora) Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 http://www.airsoftretreat.com/reviews/show...php?product=170 Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 A najgorsze, że pytałem Krakmana o tą replikę i niestety sprowadzać jej nie będzie, bo jest to nieekonomiczne (wyszła mu cena detaliczna rzędu 900 zł - a CA ma w przecenie za 999). Bzzzt - skucha. Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Jeżeli zamawiać by prosto z WGC wyszłoby coś ponad 700 zł, tylko nie wiadomo jakie licho w tym siedzi, do tego batka... a u Krakmana aktualnie 1075. pozdr Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Witam, zastanawiam się nad zamówieniem z WGC i chciałem zapytać czy to G36 (lub wogóle czy SRC) jest na tyle niezawodne żeby można było je bez obaw sprowadzić z hong kongu nie martwiąc się czy po tygodniu coś nie "pierdyknie". Dodam że po obliczeniu zniżek itd. AEG z dwoma magazynkami będzie mnie kosztował 550zł. Czy mogę zaryzykować ? Czy lepiej kupić jakieś TM... niestety nie dysponuję dużymi środkami a w stocku TM słabe osiągi. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Dodam że po obliczeniu zniżek itd. AEG z dwoma magazynkami będzie mnie kosztował 550zł. Z przesylka? Nie chce mi sie wierzyc... I nie bluznij ze TM ma slabe osiagi w stocku - magiczny HU czyni cuda... Quote Link to post Share on other sites
ciool Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 g36 src kosztuje 175 dolarów. 550 - bez ładowarki i akumulatora. - względnie lekki więc za przesyłkę niecałe 33 dolary, zamawiałbym przez Yuriego który ma 14% zniżki. Po doliczeniu 7% cła (w sumie 195,5$) i przy kursie niecałe 2,80 za dolara = niecałe 550zł. No chyba że coś poknociłem ale robiłem zgodnie z przykładem obliczania. a co do TM to kompletnie się nie znam :/ patrze po FPSach, wiem tylko że Tokyo Marui są bardzo solidne i niezawodne (myślałem o mp5sd - wyniosłoby mnie też niecałe 600zł bez ładowarki i akumulatora) Stąd moje pytanie o niezawodność SRC, bo o reklamację będzie raczej trudno... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Lepiej jest niż było w przypadku ich emek - jak dostali po rzyci, to się i wzięli za robotę... Quote Link to post Share on other sites
Russiantank Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 A czy wie ktoś coś może o 2gen src?? sporo wzmocnionych części, precka 6,03, 330-350 fps ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts