macgyver Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Witam! Planuję mały tunning AK DE, polegający głównie na wstawieniu sprężyny M100 i innych wzmocnionych części. Znalazłem ciekawe ogniwa :arrow: http://allegro.pl/item169164592_9_6v_2000m...zestaw_aku.html Zdaje mi się, że 9,6V, 2000 mAh, wysokie natężenie, NI-MH, ta sama wtyczka i dobra firma, to ciekawe rozwiązanie. Miejsca w kolbie AK jes od groma, da radę. Czekam na sugestie. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 6, 2007 Author Report Share Posted March 6, 2007 Aha, i czy baterię 9,6 V naładuje się ładowarką 9V? To tylko 0,6V różnicy... Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Prawdopodobnie pociągnie sprężynę, lecz ogniwa pewnie nie są zbyt dobre, nie dają dużo prądu, lecz wystarczająco powinno być. Coś mi się zdaje, że nie warto próbować, ale... Ładowarką 9V naładujesz pakiet, owszem, lecz będzie on słabo naładowany. Ostatniego czasu ładowałem swoją baterię 8,4V ładowarką z wyjściem 7,2V. Efekt był taki, że często miałem tłok w tylej pozycji - bateria była naładowana, "nie za dobrze", dawała za mało prądu, szybko padała. Ładowarka musi mieć większe napięcie niż pakiet, aby mogła go sprawnie naładować. Quote Link to post Share on other sites
rafalzzz Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 a czy zasilaczem 12V dałoby się podładować ten (lub każdy inny) pakiet 9,6 V? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 7, 2007 Author Report Share Posted March 7, 2007 Porażka, nie nadaje się. O tych do samochodów zapomnijmy. Jaka baterię radzicie na M100 (130%CA). Zakładam, że używam tylko semi. Czy starczy jakaś dobra 8.4V? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 7, 2007 Author Report Share Posted March 7, 2007 A co powiecie na baterię 2000 mAh SAYNO 8,4V large? Czy wystarczy na moje potrzeby? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 A co powiecie na baterię 2000 mAh SAYNO 8,4V large? Czy wystarczy na moje potrzeby? Do stocka CA ta bateria starczy spokojnie... zresztą każdy large by był dobry ;) Quote Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 (edited) Sry za OT ale nie chce zaśmiecać forum. Czy mogę spokojnie włożyć do stockowej M15 baterie Intellect 9.6v 1400mAh? Chce właśnie taką zakupić, ale boję się, że mi rozsadzi tłok... Edited March 7, 2007 by mlodus Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Prędzej Ci ta bateria padnie niż tłok ulegnie uszkodzeniu :roll: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 " zresztą każdy large by był dobry" Ale stockowy large DE nie ciągnie 3 mm podkładki pod stockiem:| zresztą każdy large by był dobry Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Ehhh... nie sprecyzowałem :lol: Chodzi oczywiście o normalne ogniwa (sanyo, kan, intelect), a nie chińskie noname ;) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 9, 2007 Author Report Share Posted March 9, 2007 Co chcesz od chińskich noname:-D Przy suwalskim -15 stopni kolega z sumer ekstra markowym sayno 9,6V mini klął w niebogłosy, a ja moim stockowym large'm miałem rof jak w temperaturze pokojowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts