Joker Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Od dłuższego czasu borykam się z tym problemem , nigdzie nie moge znaleść nosidła do mojego Radia PRC 25 . Chyba już szukałem wszędzie ! Nigdzie ich nie ma ! :wink: Czy ktoś wie gdzie moge dostać coś takiego ?? Z góry dzięki za pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Chodzi Ci o starą PRC-25 z okresu wojny wietnamskiej? Proponuję wykorzystać plecaczek od niemieckiego SEM-a 35 - ma podobne gabaryty: Można go spokojnie kupić na niemieckim e-bay-u. A jak jesteś purystą militarnym to zawsze zostaje stelaż od plecaka tropikalnego GI z w/w okresu, ale nie mam pojęcia gdzie go zdobyć. Ronin Quote Link to post Share on other sites
speedor Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Równie dobrze możesz PRCtkę nosić na ramie od plecaka lekkiego. Ostatnio leżała taka na Allegro. Będzie epokowo. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 Czy ktoś wie gdzie moge dostać coś takiego ?? TUTAJ Proponuję wykorzystać plecaczek od niemieckiego SEM-a 35 Skoro pyta o konkretną rzecz, to można przypuszczać, że rekonstruuje coś - na przykład US Army w Wietnamie. W przeciwnym razie dawno zapewne kupiłby stelaż do ALICE i półkę. A jak jesteś purystą militarnym to zawsze zostaje stelaż od plecaka tropikalnego GI z w/w okresu, ale nie mam pojęcia gdzie go zdobyć. A, to jest ciekawe. Muszę przyznać, że koncepcja noszenia radia na tym stelażu jest odważna... Dobrą radę "nie mam pojęcia gdzie zdobyć" pozostawiam bez komentarza... Quote Link to post Share on other sites
G838 Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 (edited) Czy ktoś wie gdzie moge dostać coś takiego ?? Ebay, giełdy (ale nie te polskie), jest tego od cholery. Zapytaj Kuby Bosskiego z FORT MILITARY INSTITUTE Częstochowa, on ma masę różnorakiego szpeju (też radiowego - słuchawki, głośniki) i na pewno coś tam ma. Ja ostatnio u niego przypadkowo wygrzebałem bat anteny (ze sznurkiem do ściągania) do Muta, kontrakt z 1967 roku, prawie mint. Edited March 16, 2007 by G838 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts