ReYo Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 witam zamierzam ztuningowac mojego guna i chce zaczac od lufy i tu nasuwa sie pytanie jaka bedzie lepsza miedziana czy mosiezna ? znalazłem w sklepie modelarski take rurki : http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/146/ http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/2/17/147/ o wymiarach 1000 x 8,0 x 1,0 (długosć x średnica zewnetrzna x grubosc scianki ) czy wie ktos jaka maja dokładnie srednice wewnetrzna bo domyslam sie ze napewno nie maja rowno 6,00 mm Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Jesli chodzi o same właściwości stali to lepiej mosiężna, bo mosiądz jest twardszy od miedzi i lufa Ci się wtedy nie będzie w środku tak rysować. Pozostaje tylko kwestia czy ta rurka ma na całej swej długości zachowany taki sam przekrój. Quote Link to post Share on other sites
ReYo Posted March 15, 2007 Author Report Share Posted March 15, 2007 wiec nie wiedomo czy rurki do ktorych umiescilem linki sie nadają ? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Przykro mi. Kolega był u nich i sie pytał, te rurki sa zupełnie nierowne w srodku i nie beda sie nadawać. Wiekszośc osób stosuje rurki z castoramy i innych marketów budowlanych, poszukaj cos na forum, jest tego mnostwo. Quote Link to post Share on other sites
ReYo Posted March 16, 2007 Author Report Share Posted March 16, 2007 oj to nie dobrze. w marketach budowlanych sa raczej tylko rurki aluminiowe :( a ja chce miedzianą lub mosiezna Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 (edited) A ja chce tytanową ;) Jesli chodzi o same właściwości stali to lepiej mosiężna, bo mosiądz jest twardszy od miedzi Stal to stop nie mający za dużo wspólnego z mosiądzem, a tym bardziej z miedzią, może chodziło ci o właściwości metali. Edited March 16, 2007 by koonik Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 A ja chce tytanową ;) Stal to stop nie mający za dużo wspólnego z mosiądzem, a tym bardziej z miedzią, może chodziło ci o właściwości metali. Oki, chodziło mi o stop. Zboczenie z roboty gdzie mam ciągle do czynienia ze stalą i dlatego ta pomyłka. :) Ale zainteresowani i tak wiedzą o co chodzi. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts