Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

UZI WELL D-93

Recommended Posts

(...)nie jestem pewien czy warto go kupic(...)

A ja jestem - nigdy tego nie kupię. To pieniądze wyrzucone w błoto.

(...)Nie wiem jak sprawuje sie w terenie.(...)

Kiepsko - mniejszymi 'klamkami' łatwiej rzucać przez krzaki.

(...)jaki ma zasieg skuteczny(...)

Zasięg zależy od tego, jak daleko tym czyms rzucisz, bo raczej sobie tym nie postrzelasz. Prawdopodobnie popsuje się coś w środku podczas pierwszej 'strzelanki'.

(...)i czy sie nadaje na bron boczna ??(...)

Nie, bo jest "jedno-rzutowy" (raz rzucisz i koniec - rozsypie się).

Domyślam się, że znalazłeś to cudo na stronie www.airsoftguns.pl, www.taniemilitaria.pl...

1. Nie kupuj ani w jednym ani w drugim sklepie. Ja mogę polecić sklepy: www.taiwangun.com, www.zbrojownia.com.pl, www.tajgun.pl.

2. Zapamiętaj - nie ma czegoś takiego jak AEG (elektryczna "broń na kulki") za mniej niż 350 pln. To co poniżej to plastikowe podróbki, które mają bardzo niskie parametry i niską żywotność.

3. Jak chcesz kupić sobie pierwszą replikę, to zajrzyj do działu "Dla zielonych". Tam są tematy "Jaką replikę kupić do XXX?", gdzie XXX oznacza Twój budżet.

4. Jak koniecznie chcesz replikę UZI, to w sklepie www.tajgun.pl mają jego sprężynową replikę firmy HFC. Nie używałem jej, ale wydaje mi się, że czytałem, iż jest całkiem przyzwoita. Najlepiej poszukaj na forum informacji odnośnie niej.

5. Nie radzę kupować tanich replik Well'a, Cymy, JG. Wszystko to zabawki ciut lepsze niż to, co można kupić w kiosku.

Edited by dark_griph

Kumpel ma to UZI :wink: (on jest inny) ja z qmplem innym założyłem się, że to po tygodniu padnie przegraliśmy zakład :cry: PADŁO W TEN SAM DZIEŃ CO KUPIŁ :wink: to jest takie gówno że szok !!! Czasem podaje kulki czasem nie. Jak qmpel stał z tym w oknie budynku to pluło jakieś 3 m za okno, ja z innymi qmplami leżeliśmy i płakaliśmy ze śmiechu z drugi pod oknem kulki zbierał :mrgreen: :wink: Poprsotu żal.pl jeśli ktoś chce kupić to UZI to bardzo prosze. Jeśli nie będzie komuś odpowiadało niech wyśle do mnie chętnie tym porzucam sobie o ściane, bo do niczego innego się nie nadaje.

Edited by Taliban

Ja się wcale nie dziwię, jak toto ma magazynek grawitacyjny, a miejsce magazynka zajmuje bateria...

R4 jak nie widać, tak nie widać niestety, a to by był jedyny kompaktowy (w miarę) PM za nieduże pieniądze (no dobra, jest jeszcze PDW)...

Mam ten "cud Chińskiej myśli technicznej". Żeby zrobić z niego coś, żeby nadawało się do od biedy ognia zaporowego trzeba:

-w magazynku zrobiś pochylnię(ja do tego użyłem plastiku modelarskiego), co co prawda zmiejsza pojemność o połowę, ale kulki same wpadają do dziury :)

-zaczopować wszystkie zbędne miejsca w magu czyt. te, które są za dziurą, patrząc od muszki( o ile można to coś nazwać muszką)

-zwężyć miejsce, gdzie wpadają kulki( to najlepsiejszy patent, żeby strzelać więcej niż 1 kulką w serii)

Używałem Poxiliny(gdzieś znalazłem w składziku)

Normalnie PDD.

Pistolet Do D**Y!

Jedyne co się zmieniło, to podawanie kulek. Strzela tak samo(czyli beznadziejnie :wink: ), ale nie gorzej. Celność ma do kitu(może z 2 metry skoncentrowanego ognia, później wali Panu Bogu w okno) Byłem z nim na 2 strzelankach po 5 godzin i działa normalnie. :killer:

Bardzo cię proszę, pisz poprawnie, bo mnie, jako polonistę, krew zalewa.

• 1 month later...

Uwaga jezeli chodzi o akumulator. Nie wiem, czy to we wszystkich, ale mój trzyma energię gdzieś 2 godziny(bez strzelania :wink: ). Nie opłaca się go kupować, chyba, że chcesz go podkręcać(choś sam nie wiem jak taki shit można jeszcze podkręcić). Próbowałem wymianć lufę i domontować tłumik, żeby ją choć ciut przedłużyć, ale jest PRZYKLEJONA!!! :wink:

Toż to g**no jest, nie gun! :poddanie:

Edited by choisen
  • 3 years later...