PeTer_Legnica Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Witam. Pytanie odnośnie tego magazynka. KLIK czy to jest real cap ? Bo poszukuję metalowego real capa do MP5. Może ma ktoś na sprzedaż... Dzięki z góry za pomoc :wink: PeTer Edited March 20, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 To jest zwykły lowcap. Metalowych realcapów nie kupisz. Rozwiązaniem jest kupienie metalowego lowcapa i ładowane do niego 30 (+3~4) kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
awful Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Ew. skrócenie spręzyny poprzez wepchnięcie pod nią jakiegoś czegoś... nawet bedzie lepiej podawać. ja tak z resztą robię- kupuje midy i skracam ( nie jestem az takim hardcorowcem zeby biegać z real w asg ;) - zwłaszcza,ze stokową mp5tką :P ). Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 A ja tam mam już spory czas bo ponad rok 10 real capów stara i jestem strasznie zadowolony i polecam je każdemu. I to ze biegam z nimi to nie żaden hardcore bo jak w rzeczywistości tak biegają to czemu niby ja miałbym nie biegać. A co do tego ze są z plastiku to w niczym nie przeszkadza bo i tak już się odchodzi od metalowych magów na rzecz plastikowych przeźroczystych, a moje nie raz mi upadły na beton przy szybkiej zmianie maga i jakoś całe-ani nie wyszczerbione, może jedynie poobijane. A tak na koniec to przez cały czas użytkowania nie miałem żadnej zaciętej kulki w magu i świetnie mi podawały. Ja ogólnie jestem zwolennikiem Realiów wiec polecam i zachęcam do używania Real Capów. Cena jest śmieszna bo 25zł za sztukę, a jak byś dobrze pokombinował to możesz wyhaczyć za 20zł/szt. Pozdrawiam RoNiN691 Quote Link to post Share on other sites
awful Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 W tzw szerokopojętej rzeczywistość masz większe skupienie, zasięg i 'mniejszą' podatność pocisków na zniesienie przez wiatr :P. Aby reale miały sens trzeba móc strzelac singlami/dubletami SKUTECZNIE. czyli jakies 400fps wymagane ;].Jak wspomniałem- w stocku - bez sensu ;) . No chyba,ze CQB...wtedy OK No i kolejna wazna kwestia- Twoj real podaje te 30kulek? :P (abstrahując od 19tu ;) ). Mnie również nie przeszkadza plastik- dociążę je do wagi oryginałów co by się ładnie ewakuowały z gniazda... Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Ok dzięki sprawa real capa wyjaśniona. Mam jeszcze parę pytań odnośnie mp5 nie chce zakładać nowego tematu i robić syfu: 1. Jest dostępna w Polsce szyna RIS do mp5 ? 2. Jeśli nie to jak można zamontować szynę na Foregripie ? na ebayu znalazłem foregripy z szynami, ale czy warto wydać takie pieniądze ? 1# KLIK 2# KLIK PeTer Edited March 20, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Jest dużo różnorodnego szpeju do mp5 - dostępnego w "naszych" sklepach. No i właśnie: pytanie czy warto? Moim zdaniem - najpierw lepiej kupić broń - przetestować - jeśli Ci pasuje - włożyć precke itp. - a później dokupywać sprzęt. Odnośnie Szyn na forgripie - uważam że to szpeci mp5'tke - latarka TLF, kolimator na szynie - starczy. 2. Niektórzy - mający, mp5SD przewiercają foregrip, montują śruby i na to szyny - takie jak boczne do G36. - - - Stock TM, moje real-cap'y wystrzeliwywały wszystkie kulki. Od kiedy mam 370fps - 3 zostają w komorze. Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 (edited) poprawka: Jest dotępny w Polsce chwyt przedni z szynami ris do mp5 ? Jeśli nie to jak zamontować szynę do chwytu ? Edited March 20, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Odnośnie Szyn na forgripie - uważam że to szpeci mp5'tke - latarka TLF, kolimator na szynie - starczy. Gdzie zamontować latarkę ? na tej szynie co montuje się kolimator (kolimator + latarka) ? Edited March 20, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Są wersję mp5 TLF - gdzie masz już foregrip z latarką. Do SD montuje się latarkę obejmami (przynajmniej tak widziałem na zdjęciach) a na machinegunie są krótkie szyny w komplecie z obejmami do zamonotowania na tłumik(na latarkę itp) TLF: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=301 Moim zdaniem - latrka w takiej postaci - wygląda zgrabnie. Szkiełko jest tłukliwe po mocnym uderzeniu kulki. Edited March 20, 2007 by mavc Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Ok dzięki wielkie za pomoc ;-) Można zamknąć temat :uśmiech: Edited March 20, 2007 by PeTer_Legnica Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Real Cap podaje 30 kulek a w szyjce komory zostają 3. co do skutecznosci to ja nie narzekam bo mam prawie 400 fpsów i precke i takie tam fajne sprawy. Pozdrawiam RoNiN691 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts