kielbasa Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 szto eto ???linkus?? chmmm ciekawie wygląda Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 To kopia modelu Classic Army. Na gunnerairsoft.com ma dobrą opinie. http://www.gunnerairsoft.com/newgun/chinese/be-m15/index.htm Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 gdyby nie to ze mam lekka awersje do tej firmy [miałem ichnego steyera auga z plasticzanym gearboxem fuuuuuuuuj :wink: ] to zaczynam sie tym gunem interesowac , ps wie ktos czy toto ma naprawde metal body? Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Skoro gunner taki pisze, to znaczy, że ma, to porządna firma:) Recenzja HK33 by BE po francusku:D Polecam wrzucić do babelfisha :!: Edited March 20, 2007 by Witos Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Ehhh... niestety wszystko prawie shit plastik w GB :( ,a łożyska jakieś miedziane?? Jak na taką cenę za metalowe body to nieźle. Tymbardziej że recka chyba wmiare pochlebna :D:D (nie szprecham po francusku very well). OLO-czekamy na reckę. Edited March 20, 2007 by Garoo Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 poprawcie mnie ,jesli sie myle ,czy te zaznaczone czesci na czerwono to metal???? Quote Link to post Share on other sites
kielbasa Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 Ja również dołączam sie do prośby o recenzje...Ehhh... niestety wszystko prawie shit plastik w GB -TZN?? eee z tego francuza wynika ze jednak gearbox jest metalowy chyba :strach: :strach: Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 poprawcie mnie ,jesli sie myle ,czy te zaznaczone czesci na czerwono to metal???? Zgadza się, te części są metalowe. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Na dzień dzisiejszy tylko kilka moich spostrzeżeń. Gearbox - prawie standardowy V2... coś mu tylko na dole urosło :lol: "Inżynierów" BE poniosła fantazja i połączyli V2 z V3. Efekt - wymiana gearboxa na jakiś mocniejszy jest niemożliwa (chyba, że wymieniło by się cały chwyt pistoletowy). W środku miłe rozczarowanie. Wszystkie chińskie gearboxy były raczej tylko skorupką. W HK jest on wypełniony, podobnie to gearboxów CA czy innych. Łożyska są... chyba miedziane 8O Nie wiem jak ten materiał spisuje się w roli łożysk, ale wiem, że ICS takie produkuje, więc coś w tym musi być ;) Jakość materiałów - zbliżona do tego co stosowali w G36 i SL8. Zębatki to standardowe XYT. Komora HU wygląda jak by była żywcem wzięta z M15 (nie wiem czy w classikowym HK33 też taka jest). Lufa i gumka HU są standardowe. Wewnątrz kolby jest sporo miejsca na duże baterie, pod warunkiem, że pooperuje się w środku jakimś narzędziem tnącym. Pojemnik na bezpiecznik mieści 2 bezpieczniki (właściwy i zapasowy). Do głównego pokrętła regulacyjnego HU raczej się palcami nie dostanie, chyba, że jest się dziewczyną lub 13-latkiem :lol: Sama regulacja HU po krótkiej obserwacji daje do zrozumienia jedno - trzeba komorę wymienić. Kółeczka obracają się bardzo lekko, a sam zakres regulacji kończy się mniejwięcej w połowie obrotu ostatniego... po połowie jest ustawienie maks. po czym jest przeskok i ustawienie nim. :lol: Magazynek - plastikowy hi-cap. Jedyna jego zaleta to dobre podawanie kulek. Na 9,6V nie ma żadnych pustych strzałów ;) Co do części NIEmetalowych to została chyba tylko jedna - rura gazowa. Z braku czasu zdjęcia zewnętrzne zamieszczę jutro. Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Czyli nie jest źle, zmartwiłeś mnie tylko komorą hopupa, ale nie można mieć wszystkiego, teraz jeszcze tylko porównanie z eMkami JG.....:D Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Z emkami z JG nie jest konieczne. Po prostu powiedz jak mają się osiągi w porównaniu z poprzednimi produktami BE. @down Aż takie brzydkie było?? Edited March 20, 2007 by Placek Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Ja dzisiaj widziałem to "cudo" na wystawie u Krakmana i muszę powiedzieć, że plastikowe panele boczne (przynajmniej w ich egzamplarzu) są ohydne - plastik jakiś pozadzierany, wgłębienia itp. Metal, a raczej jego wykończenie też pozostawiały wiele do rzyczenia. W ręce go nie trzymałem, bo nie miałem ochoty :P Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Kupuje ktoś tego guna?? :killer: Mi sie strasznie CA33E podoba więc czekam na Wasze opinie :!: Edited March 20, 2007 by Mateusz666 Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 ps czy mi sie wydaje czy to jest najtańszy :"full metal " na rynku? Jak na razie raczej tak ;) Ale nie wiadomo jeszcze jak z trwałoscią... wszystko wyjdzie w praniu! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Trochę zdjęć z zewnątrz: Lufa z tłumikiem płomienia i gwintem -14mm oraz muszka: Rączka ładowania, napinacz zamka... czy co to tam jest ;) Metal-body: Selektor ognia i fakrura chwytu: Quote Link to post Share on other sites
danielosw Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 (edited) Wielkie thx za dodatkowe foto! ;) Wlasnie tego mi tu brakowalo... :D OLO a jak prezentuje sie metal uzyty w tej replice, czy to jest taki metal ,,metalik'' czy na prawde metal metal.?.?. ze tak to ujme :D Edited March 21, 2007 by danielosw Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 I jeśli możesz to sprawdź osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 (edited) Ja proszę o ocene użytych plastików. Czytałem gdzieś, że body CA33E (CA) czasami się łamie...czy to jest możliwe w tej replice, bo jak wiemy czasami wykonanie replik by chińczyk jest lepsiejsze niz by Dobra firma... :roll: Korpus (CA) wyglada tak: http://img392.imageshack.us/my.php?image=f...1d983c10vx8.jpg miejsce zaznaczone to punkt, w którym replika sie łamie...Czy w CA 33E BE jest to inaczej zrobione?? Edited March 22, 2007 by Mateusz666 Quote Link to post Share on other sites
homik Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 magazynki od ca/tm pasuja ? Quote Link to post Share on other sites
lordyogurt Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Wszystko wskazuje na to, że tak. W tej francuskiej recce też tak twierdzono. Zresztą, to kopia CA więc czemu miałyby nie pasować? Edited March 23, 2007 by lordyogurt Quote Link to post Share on other sites
lordyogurt Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Poprawka. Trzeba minimalnie pomóc papierem ściernym i pozbyć się jednej wypustki z tyłu maga. Quote Link to post Share on other sites
Miluś Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) TM nie robi magów do HK33 tylko do G3 :roll: Co do magów CA widać jak byk w tej recenzji jest to zamieszczone na fotce że trzeba je zmodyfikować... Co do samej repliki ja posiadam CA33e i patrząc na fotki tej z BE wygląda tragicznie plastiki sie świecą tak jak i metalowe body, rękojeść wygląda jakby była robiona z plastiku tego samego co używają do pudełek CD i jeszcze na odwrót kolorami te oznaczenia na selektorze :-F Ogólnie bardzo zabawkowo wygląda :???: Wiem że to jest replika za 500 PLN ale jak widziałem AK Cymy wygląda o niebo lepiej od HK33 BE :???: Pozdrawiam! Miluś ;) Właśnie o tym napisałeś nie odświeżałem strony :P Edited March 23, 2007 by Miluś Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Przypominam ci, że to tylko zdjęcie i nie oddaje wiernie tego jak to widac na żywo. Wszystko zależy od swiatła i techniki robienia zdjęcia. Zresztą nie wiem o co ci chodzi z tym świeceniem. Dla mnie wygląda tak samo jak CA33E. Poza tym nie wszystkich stac na replikę za jednego patyka. Wkurza mnie podejście "replika za 500zł". Przypominam, że wiele ludzi miesięcznie zarabia poniżej 1000. Mimo, że uwielbiam airsoft uważam, że 500zł to wystarczająca cena dla repliki. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Mateusz666 Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Ok...sorry, ale nie lubie niejasności- to jest H&K CA33E by BE czyli M15- mniejsza z tym :wink: Jak myslicie...tak jak wcześniej pisałem podobno w droższej wersji (CA) cza :roll: sami łamie sie body- wcześniej o tym pisałem, wiec nie chce sie powtarzać, jednak nie otrzymałem odpowiedzi- więc...jak myslicie? czy w wypadku BE może być podobnie? Quote Link to post Share on other sites
lordyogurt Posted March 25, 2007 Report Share Posted March 25, 2007 Crack! Myślę, że niestety wersja BE też będzie łamliwa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts