Jacol995 Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 (edited) Witam pisalem juz na forum z podobnym problemem.Mam replike jak w temacie mam ja doslownie od 2 miesiecy problem dotyczy Hop-Up nie jestem pewien czy tlko tego:cry: mianowicie strzelam na 0,25g gdy podkrecam hop up na maxa to kulki blokuja sie gdy podkrece go tak do polowy lataja jak bez hop up i leca strasznie wolno :???: i do tego replika ma zasieg jakies 20m :???: . GB nie rozkrecalem nigdy wyciagalem tylko fule aby zobaczyc czy dystanser jest na swoim miejscu i wszystko wydaje sie ok lecz gdy zagladam do gniazda magazynka hop-up caly sie rusza do przodu i do tylu :???: moze to byc przyczyna?? czy przyczyna tego 'zlego lotu kulek' moze byc nieszczelnosc?? :???: Pozdrawiam Edited March 26, 2007 by Jacol995 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Może i dokładnie to ejst przyczyną - miałem coś podobnego w M4A1 G&P. Po prostu uciekają Ci fpsy i zasięg starasz się nadrobić podkręceniem HU, przez co w efekcie blokują Ci się na nim kulki. Kup sprężynkę, albo wstaw jakąś home made między komorę a chwyt, tak żeby dociskała komorę hop-up do gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
norbi Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 Potwierdzam , miałem tak w swom M15 A2 Rifle , niesamowite co może zdziałać taka mała spreżynka :) naprawde wiele fpsów ucieka, a co za tym idzie...zasięg maleje Quote Link to post Share on other sites
Jacol995 Posted March 27, 2007 Author Report Share Posted March 27, 2007 Panowie!! Wielkie dzieki ;-) wstawilem sprezynke od dlugopisu Hop-Up dociska pieknie do GB zasieg odzyskalem i Hop-Up podkreca rewelacyjnie na jeszcze raz wielkie dzieki!! :lol: Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Jeśli zamiast sprężynki uszczelni się taśmą teflonową, fpsów jest jeszcze więcej. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted March 27, 2007 Report Share Posted March 27, 2007 Kmieciu, napisz dokładniej w jaki sposób uszczelnia się tą taśmą teflonową. Mam obwinąć nią w tym miejscu, gdzie lufa wchodzi do komory? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts