Jade Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Zapewne każdy kto kiedykolwiek grał w Homewolda uzna ją za najwspanialszą grę strategiczną a zarazem najwspanialszą historię na świecie. Ja kocham to cudo między innymi za muzykę i historie (w szczególności) przechodzę ją mniej więcej raz na rok czyli będzie gdzieś10 raz (przed chwilą skończyłem) i przeżywałem wszystko i cieszyłam się z tego jak za pierwszym, drugim, trzecim, czwartym, piątym, szóstym, siódmym, ósmym, dziewiątym razem. A co wy o tym myślicie?? (a nawiasem mówiąc to przeszedłem wszystkie części też po kilka razy, ale żadna nie może się równać z pierwszą) Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 Cud, miód i orzeszki. Tak najkrócej można streścić to co o tym myślę. Niby w każdej cześci można było się do czegoś(trudne sterowanie w jedynce, nierówny poziom truności w dodatku i za niski poziom w dwójce), ale każada część ma swój urok i klimat. Jedna z najlepszych serii gier strategicznych w jakie grałem, a część pierwsza to przełom jeśli chodzi o środowisku rozgrywki. Quote Link to post Share on other sites
mavc Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Miodzio. Gra bajeczna. Tak jak Freespace dla symulatorów S-F tak Homeworld dla strategi w kosmosie. Uwielbią ją, wszystkie częsci, tak samo jak gierkę powyżej:D Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 18, 2007 Author Report Share Posted April 18, 2007 no ale jednak nikt nie zaprzeczy ze Homeworld 1 jest najlepszy z wszystkich trzech pod względem historii i sterowania Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 (edited) Ja zaprzeczę, wg mnie 2 ma lepsze sterowanie, ale fabułę gorszą od 1. podobną gierką jest : Nexus (Link) większa kontrola nad tym co statek robi... ale za to brak jakichkolwiek surowców (z czym zaczniemy scenariusz, z tym musimy sobie radzić). Edited April 18, 2007 by Potf0r Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 18, 2007 Author Report Share Posted April 18, 2007 w 2 najbardziej wkużało mnie to że były tylko trzy formacj okrętów nie tak jak w 1 (6/7) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Klasyk- naprawdę wielka gra. Pamiętam, jak pierwszy raz oglądałem intro z rozdziawioną gębą :-D Dwójka nie miała już tego klimatu... Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 19, 2007 Author Report Share Posted April 19, 2007 Klasyk- naprawdę wielka gra. Pamiętam, jak pierwszy raz oglądałem intro z rozdziawioną gębą :-D Dwójka nie miała już tego klimatu... zgadzam się dwójka już nie miał takiego klimatu :( Quote Link to post Share on other sites
Rhinon Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 zgadzam się dwójka już nie miał takiego klimatu Si - 1 wgniatała w fotel i nie pozwalała sie oderwac od monitora na długie godziny. Najbardziej podobała mi sie muzyka - klimatyczna, nastrojowa, orginalna. pozostałe cześci były niezłe, ale to już nie było to . Mimo to czesciej pogrywaw w 2 a to z powodu modu BSG - rozwalanie BaseStarow to jest to :-F Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Ahhhhh Homeworld. Ostatnio znajomy mierzył mi czas przejścia i wyszło coś koło 20 godzin bez sejwów (a jestem wielkim fanem zbierania wszystkich mozliwych surowców, kradzenia wszystkiego co da sie ukraść i popsucia wszystkiego co da sie popsuć). I piosenka The Ladder Yes'a z creditsów. Specjalnie dla niej kupiłem plyte tego zespołu i genialny rock. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 25, 2007 Author Report Share Posted April 25, 2007 I piosenka The Ladder Yes'a z creditsów ta piosenka ma tytuł Homeworld Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 ta piosenka ma tytuł Homeworld Na płycie zespołu YES występuje jako The Ladder (Homeworld) Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 Żeby nie tworzyć nowego tematu napisze to tu. Ściągałem mod Do Homeworld'a 2 który ma go przerobić na Battlestar Galactica tylko nie wiem jak go uruchomić :/, znaglałem informacje ale nie mogę zrozumieć jednego punktu http://www.hw2bsg.org/wiki/index.php?title...this_for_you.29 a konkretnie punktu 4 z punktu piątego ;) "Assuming you installed Homeworld 2 in it's default location, otherwise update /Applicaitons/Homeworld\ 2/ to the location you installed Homeworld 2 at" Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 chodzi chyba o to że trzeba uzupełnić ścieżki dostępu, dopasować je to miejsca gdzie zainstalowałeś, A co do moda, jest genialny, trochę trudno się gra ale jak napisali to dla wszystkich fanów battlestara jest to "Must Have" Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 a jak ty go uruchomiałeś? Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 instalowałem wszystko w oryginalnych miejscach bez zmiany ścieżek i wszystko działało samo Quote Link to post Share on other sites
Skyline Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Witam znalazłem ostatnio ciekawy mod Do homeworlda 2. http://complex.mastertopforum.com/index.ph...6744efa6c77b76b Strona wymaga Rejestracji. Mod jest rewelacyjny. Cały opis znajduje się na forum. Zapraszam do Czytania. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Homeworld... No można by godzinami o tym gadać 8-) Relic zawsze robił najlepsze strategie. Chociaż przyznam się, że pierwszej części nie skończyłem, a później jakoś ciężko było wrócić. Natomiast 2 to giera, która sporo czasu z życiorysu wykreśliła. Zwłaszcza online. Pamiętam jak kiedyś grałem 1v1 z takim kolesiem z Kanady i męczyliśmy się do 3 w nocy, bo nikt nie mógł ugryźć przeciwnika, aż w końcu wbrew wszelkiej logice wykończyłem 3 jego niszczyciele chmarą lance fighterów :killer: Faktycznie nie wgniatała już w fotel jak jedynka, ale nie była z drugiej strony aż tak nowatorska, w końcu to 3 część serii. Chociaż z tego co wiem, to pierwsza część i Cataclysm chyba też nie są już suportowane i ma serwerów, a dwójka pomimo sporej ilości fanów, modów i innych bajerów jest martwa online (chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie pół roku). Ktoś jeszcze pyka po sieci? Quote Link to post Share on other sites
Skyline Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Dzięki Modowi Complex 7.1 ( Link w poprzednim poście ) Gra wróciła Online. Ja dostane w Poniedziałek Nową kopie ( Stara mi się już zniszczyła musiałem kupić nowa ) To możemy się ustawić. Jak coś to PW albo daj znać Na www.pssasg.pl Dodam jeszcze ze w Modzie Complex 7.1 Dodano Honorowanie Gracza, Punkty Badan, etc... Quote Link to post Share on other sites
MetalBoy Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Od tej gry zacząłem się interesować RTS'ami. I szczerze HW1 jak i HW2 trzymało klimat:) I w dwójce ostatnia misja była hardcorowa xD Quote Link to post Share on other sites
Bednorz Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Nie grałem niestety w Homerwolda, ale za to w Hegemonię, z tego co wiem, to podobne gry i chyba nawet ci sami ludzie je robili. A w ogóle strategie kosmiczne są spoko :wink: Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Hegemoni nie robili ci sami ludzie. I nie są podobne w klimacie. To bluźnierstwo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts