jackobi Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 A więc, mam starszą wersje mp5 sd2 CA. Dzisiaj po puszczeniu, krótkiej serii bez kulek usłyszałem dość głośny skrzek. No i teraz mp5 zamiast normalnie strzelać, skrzeczy. Nie mam pojęcia co się dzieje. Jakieś porady ?? Quote Link to post Share on other sites
orzeł1993 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Rozbierałeś go żeby zobaczyc co się stało? Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 tak się spytam, jakiego rodzaju to skrzek?? bo w mojej starej MP5 ICSa gdy poszły zębatki na silniku i pierwsza wydawał włąsnie taki metaliczny skrzek niczym wiertarka wwiercajaca się w metal. Sprawdź zębatki, najlepiej najpierw na silniku, zęby nie powinny by równo z osią, ale nad nią wystawać, ale to pewnie wiesz.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 (edited) Jestem prawie pewny, że to wina zębatki. Najprawdopodobniej padła właśnie silnikowa lub ta zaraz przy silniku. Miałem to w swoim poprzednim elektryku (shit, ale zębatki miał). Dokładnie takie same objawy. A skrzek to nic innego tylko własnie ocieranie jednej zębatki o drugą. Rozbieranie GB czeka Cię tak czy siak ;) Edited April 20, 2007 by cyku Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 20, 2007 Author Report Share Posted April 20, 2007 No czyli pewnie czeka mnie pierwsze rozebranie gear boxa :P jutro dzień z śrubokrętem :) gdzieś był poradnik jak rozebrać mp5 :) ma ktoś może takowy ?? :D Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 poradnik masz na machinegunie w którymś tam dziale na stronie głównej, przed wejsciem do sklepu. a jak rozebrać V.2 był temat bodajże dziale upgr. i tuning. Powodzenia!! Quote Link to post Share on other sites
MOLOCH Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 (edited) No czyli pewnie czeka mnie pierwsze rozebranie gear boxa :P jutro dzień z śrubokrętem :) gdzieś był poradnik jak rozebrać mp5 :) ma ktoś może takowy ?? :D rozebrać gb to nie problem, gorzej poskładać, http://www.machinegun.pl/mp5ca_tutorial_lufa.htm http://startkrasnystaw.pl/temp/ Edited April 21, 2007 by MOLOCH Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 Zębatka silnikowa wygląda na nie ruszoną. Rozbieram dalej :P Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 Teraz nie mogę odkręcić śruby w rękojeści :/ jest strasznie mocno dokręcona, a ja nie chce jej uszkodzić :/ jakieś porady ?? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Psiknij olejem silikonowym i kręć dalej 8) Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 zawsze mam z nimi problem gdy są nowe, uważaj, bo mają strasznie słabe łby, łatwo je zjechać i wtedy pozostanie Ci tylko rozwiercanie lub dorabianie nowego "ślady" na śrubokęt. Ja dwie musiałem kiedyś rozwiercić, bo siedziały strasznie mocno i zjechałem łby. Jedyne co mogę poradzić to włąsnie olej silikonowy albo smar i trochę większy srubokret, ewentualnie elektrycny, ale takim trudno dojśc do tej sruby... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 A jednak to zębatka silnikowa. Była starta tak idealnie, że wyglądało jak by była taka od nowości, a ja rozbierałem aeg-a pierwszy raz i nie wiedziałem jak powinna ona wyglądać :) przynajmniej nauczyłem się rozkładać i składać aeg-a :) dzięki wszystkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 tak myslałem, dokładnie obejrzałeś pierwszą zebatkę w GB?? bo u mnie poszły obie jednocześnie, choć na pierwszy rzut oka ta w GB był ok, to po oględzinach okazało się, ze 3-4 zęby są tak zjechane, ze gdy silnikowa zatrzymywala się w tym miejscu i potem chciałem znów strzelić, ślizgała się tylko... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 21, 2007 Author Report Share Posted April 21, 2007 Właśnie obejrzałem tę drugą dokładnie i wygląda na nie ruszoną :) teraz czeka mnie dokładnie czyszczenie szkieletu gb z opiłków metalu z zębatki silnikowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts