Gallain Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Jestem posiadaczem tego oto noża i mam z nim mały problem. W jednym miejscu nie da się naostrzyć klingi. Jest to odcinek, który zaczyna się 8cm od ękojeści i ma długość 4,5 cm, i kończy się jakieś 5cm przed czubkiem. Próbowałem już wielu osełek i nic. Reszta noża tnie jak brzytwa, a po tym odcinku można jeździć palcem i nic. Jest to o tyle uciążliwe, że akurat tą częścią noż najczęściej się tnie. Czy każdy Glock tak ma, czy po prostu trafił mi się wadliwy egzemplarz? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 A od kiedy masz ten nóż i czy od początku jak go masz było tak samo?? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 22, 2007 Author Report Share Posted April 22, 2007 Nóż mam jakiś miesiąc i od początku było to samo. Ale dzięki radom z innego forum wiem już, o co chodzi - ostrze było fabrycznie źle wyproFilowane. Zaniosę go do gościa, który profesjonalnie ostrzy noże i będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Zgadza się, ale może to również być wadą materiału. Ja mam to samo u siebie, po prostu ostrze jest rozhartowane na końcówce i nie da się go naostrzyć. Ale najprawdopodobniej będzie to jednak źle wyprofilowane ostrze, sam muszę u siebie poprawić końcówkę, może chociaż trochę pomoże ;) Quote Link to post Share on other sites
darkness Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 Gallain- a jak to jest profesjonalnie? na szlifierce stołowej na kamieniu? Bez chłodzenia? Zgadłem? Ogólnie glock to ch.. nie nóż, a po takim traktamencie będzie jeszcze gorszy ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts