Pajerro Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Witam mam pytanie, posiadam Mp5 firmy cyma i zastanawia mnie jedna rzecz w mp5 sa lufy o dlugosciach ~230 czyli orginalne, a czy mozna było by wsadzic do mp5-tki prec lufe np zeby miala dlugosc 360. chodzi mi o to czy lufa o takiej dlugosci przystosowana do innych broni pasowała by do mp5-tki. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Do MP5 Cymy będzie pasowała każda lufa precyzyjna (dedykowana do normalnych AEGów) pod warunkiem, że wymienisz komore i gumkę HU. Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 Do MP5 Cymy będzie pasowała każda lufa precyzyjna (dedykowana do normalnych AEGów) pod warunkiem, że wymienisz komore i gumkę HU. a jak bede chcial zamo0ntowac przeznaczona do mp5 to tez musze wymienic komore hu?? na to sie zanosi :S?@!?!?! Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 Tak, bo CYMA ma niestendardową gumkę i komorę HU. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 I przy dłuższej lufie musiałbyś dopasować odpowiedni cylinder (nie wiem jaki jest w cymie) i jakiś tłumik wykombinować żeby nie wystawała (no chyba że lubisz, różne gusta ludzie mają ;)). Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted April 30, 2007 Author Report Share Posted April 30, 2007 wiem wiem ;) jak to z cylindrami, wlasnie bede wymieniac cylinder. Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Nie każda sztuka MP5 CYMY ma niestandardową komorę hop-up (moja ma normalna, kupiona jakieś 2-3mies. temu), także zanim będziesz kupował sprawdź co masz w środku. Quote Link to post Share on other sites
Pajerro Posted May 1, 2007 Author Report Share Posted May 1, 2007 Nie każda sztuka MP5 CYMY ma niestandardową komorę hop-up (moja ma normalna, kupiona jakieś 2-3mies. temu), także zanim będziesz kupował sprawdź co masz w środku. a ktory masz model? dokladnie bo teraz sa jakies nowsze modele z czarna regulacja hu ja moja tez kupilem z 2 miechy temu ma bialy dzyndzelek do regulacji hu. Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Moja ma też ok 2mies., mosiężną lufę + normalny HU (regulacja biała). Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Mam Mp5-J CYMY od września 2006. Chcę wstawić prec. lufę. Czy będzie ona miała na pewno niestandardową komorę? Nawet jak rozbiorę replikę to i tak nie będe wiedział bo się na tym nie znam. Regulacja HU jest biała. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Tak, będzie miała napewno niestandardową. Chińczycy dopiero niedawno zaczęli montować standardowe komory. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 zakupiłem już komorę i gumkę HU do mp5, teraz tylko czekam na lufę. Ale tak patrze, ze ta komora się składa z wielu częsci, a poradniki czy to na machinegunie czy to na asgshop są tylko o tym jak lufę wymienić. Czy może ktoś mi pomóc jak złożyć komorę razem z gumką do kupy i wsadzić tam gdzie trzeba? Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 A tą replike masz taką tanią czy profesjonalaną? bo ja też kupuje taką tanią i jak kupię lufe to trzeba to wszystko wymienić? Ile kosztuje ta komora i gumka? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Cylindra nie trzeba wymieniać do lufy 360mm. Siedzi tam cylinder typu 2, który obsługuje spokojnie tę długość lufy. Komora, niby nie standardowa, ale można wyciągnąć z niej tę czarną wstawkę i gumkę i po tym zwyczajna lufa normalnie pasuje, choć troszkę lata. Mówię o tej wersji z białą regulacją, aluminową, niestandardową lufą i czarną, plastikową komorą HU. Quote Link to post Share on other sites
Seraphim Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Witam, ma podobny problem, jak kolega z pierwszego postu. Z tą różnicą że ja mam z JG. moje pytanie brzmi. Czy w replikach JG są standardowe komory HU czy trza przy zakupie prec lufy zakupić także inną komorę. Dzięki i pozdrawiam. I pliiiiiiiiiiiis odpowiedźcie. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Komora w JG jest standardowa. Quote Link to post Share on other sites
Seraphim Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Komora w JG jest standardowa. Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts