SebekASGManiak Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 (edited) Czym się różnią ? By było bez nerwów odrazu mówię :poddanie: że patrzyłem w słowniku pojęć ale to samo pisze przy obydwu :-F PS Sorka temat umieściłem niechcąco tu a nie w "Jestem Zielony" Edited May 2, 2007 by SebekASGManiak Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 http://www.quarterbore.com/kac/kacrisras.html - tutaj sobie można poczytać o różnicach - z tego co tam pisze to różnica polega na innych sposobach podpinania do chwytu przedniego, numeracji na szynach i różnych lufach do których pasują. Pisze też, że RAS lepiej zakleszcza się na broni niż RIS. Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 (edited) A np gdy pisze że kolimator na szyne ris to na ras także wejdzie ? :lol: A co do tej strony to bossem w J ang. nie jestem :) Edited May 3, 2007 by SebekASGManiak Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Disce, puer, latine ;) W obydwu przypadkach jest to taka sama szyna MIL-STD-1913 "Picatinny", tylko sposób jej mocowania do broni jest inny. Ale jesli coś się da przymocować do szyny o profilu Weaver'a ("Picatinny"), to zasadniczo da się przymocować do każdej szyny o tym profilu. Byle starczyło miejsca bo szyny mają różny układ i długość. Quote Link to post Share on other sites
SebekASGManiak Posted May 3, 2007 Author Report Share Posted May 3, 2007 Przyjme to jako tak :lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts