Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wadliwa uszczelka magazynka Beretty

Recommended Posts

Posiadam Berette M92F firmy KWA lecz uszkodzeniu uległ magazynek tzn po załadowaniu gazem odrazu go wypuszcza, problem najprawdopodobniej tkwi w uszczelce magazynka, jeśli ktoś wie jak to naprawić prosiłbym o wypowiedzenie się. Słyszałem różne metody z silikonem a nawet i prezerwatywą :). Napiszcie dokładnie co jak gdzie i dlaczego ...

A ja jesli problem jest taki jak ja mialem proponuje rozebrac raz albo dwa razy jesli za pierwszym razem nie pomoglo magazynek (nie ruszajac gornych zaworow - chyba, ze przez nie uchodzi gaz).

Nic nie dodawac: zadnych prezerwatyw czy innych uszczelek.

Mi pomoglo samo rozebranie magazynka - hokus pokus ;)

A kiedy sie konczy strzelanie do nastepnego zostawic odrobine gazu w magazynku - to jest powodem tego problemu.

• 2 months later...

Ja proponuje tak:

1. w kwesti zaworka nie orientuje sie bo nie rozbieralem, poki nie trzeba raczej nie nalzey nic tam ruszac, chyba ze faktycznie ucieka, wtedy jak pisal ktos wyzej motyw ze sprezynka

2. jesli ucieka dolem to:

- uszczelka w magazyku jest dosc gruba i guma twarda, lub sie zeschnac, i po naladowaniu magazynku musi minac jakis czas zanim gaz docisnie ja dokladnie do brzegow i doszczelni. pomaga wlasnie trzymanie gazu ktory jest zmieszany z siliconem ktory to skolei nie pozwala sie uszczelce zeschanc.

- jesli jednak magazynek dalej puszcza i puszcza poprzez ta gumowa uszczelke to nazely rozebrac magazynek, dobrze jest nasmarowac go siliconem i potrzymac w cieplym miejscu, potem zlozyc magazynek i nabic gazem na maxa. na pewno bedzie syczal, ale jak sie wysyczy dobic jeszcze raz. powinno pomoc. uszczelka sie wkoncu dopasuje. potem jednak nalezy juz pilnowac zeby po strzelaniu chowac nabity magazynek, cos tam zawsze pusci ale nie zeschnie sie uszczelka

- 3 przypadek, jesli powyzsze nie pomaga , to trzeba niestety cos tam dodac do magazynka, ale nie prezerwatywe, prezerwatywa faktycznie reaguje z gazem i po pewnym czasie moze zmurszec, a nie daj Boze zeby nam taka zmurszala guma zatkala zawor. ja polecam tasme teflonowa ktora stosuja wodkaniarze do uszczelniania rur. z dwoch powodow. nie reaguje z gazem i nie murszeje. nie ma szans. i zachowuje swoje wlasciwosci w niskich i wysokich temperaturach. idealne dla nas. zwlaszcza na zime. teraz po rozkreceniu magazynku trzeba bardzo dokladnie owinac sama podstawe maazynka pod uszczelka, ale nie wiecej jak 3-4 mm tak zeby nie przeslonic otworkow na trzpienie. tasma powinna byc szerokosci 8mm. +- 2. teraz dokladnie owinac kolo 8-10 razy. nie przerywajac tasmy nigdzie. po owinieciu skladamy dokladnie magazynek i od razu nabijamy gazem. powinno pomoc. czasem jesli tasma byla zbyt cienka moze puszczac dalej ale juz macie wprawe na tym etapie w robieraniu magazynka wiec zrobcie to samo dodajac 3 warsty tasmy. powinno pomoc.

dobra narazie jest tak, uszczeliłem siliknonem magazynek i czekam na wyschnięcie, nie wiem tylko jak będzie z zaworem czy na gwint walnąć silikonu i wkręcić zaworek na silikon ? czy normalnie, bo nie wiem czy gas ucieka właśnie przez sam zawór czy na gwincie są jakieś nieszczelności.

Wiem Cybul że masz uraz do moich postów po tym l85, ale to przeczytaj

Mam gokładnie ten sam model, i kiedyś przez ciekwość wykręciłem z magazyna zawór ten duży nagórze i zp......łem magazynek. gwint jes bardzo delikatny i chyba CALOWY ja nie miałem takich gwintowników żeby to wyprostować. jeśli przy wkręcaniu zaworu coś pujdzie nie tak i przekszywisz delikatnie zawór zwalisz gwint a po czymś takim to zostaje tylko kupno nowego magazyneka. bo jak raz uszkodzisz gwint to nie uda Ci się jużtego sprostować, magazynek zrobiono z metalu dosyć miękiego natomiast zawór z mosiądzu twardym gwintem zaworu jest bardzo łatwo uszkodzić mięki metal z którego wykonano obudowe magazynka więc dopuki naprawde nie musisz nie dłub przy górnym zaworze.

co do trzymania gazu w magazynku mam swoją m92f (KWA) od ponad roku i trzymam w niej gaz po strzelaniach od nowości i chrzanie co piszą w instrukcji nigdy mi nic nie syczało a jedyne co wymieniłem to ten malutki zaworyk wlotowy,

im częściej uszczelki się kurczą i rozkurczają tym bardziej się psują one mają uszczelniać a nie rozciągać się , a kiedy gaz zostaje w środku uszczelki znajdują się pod stałym w miare równym ciśnieniem i się tak szybko nie zchrz....ią.

nara

KOZI

hehe, nie mam urazy KOZI,

górnego zaworu nie ruszałem wogóle i przez niego gaz nie ucieka, chodzi o zawór na dole magazynka, bo właśnie tamtędy ucieka gaz, i nie wiem czy posmarowac silikonem wint i wkręcić ten zaworek czy nie...

kolejna wersja.... gaz nie wydostaje się ani dolnym ani górnym zaworem a magazynek jest pełen gazu, niestety starcza go tylko na 3-4 strzały, więc wydaje mi się że jest to wina górnego zaworu tj. puszcza on za dużo gazu przy strzałach 1/4 gazu na jeden strzał... co wy na to ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...