ŁukaszP Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) witam! Mam dośc dziwny kłopot, którego jakoś nie mogę rozwiązac. Może ktoś miał podobne doświadczenie. Otóż w końcu po dwóch tygodniach doszedł do mnie nowy HU Classica do mojej mp5 i po zamontowaniu wszystkiego jak należy dysza nawet nie pojawia się w HU przy strzale. Kulki wypadają przez lufę swobodnie. O dziwo po przymierzeniu samej dyszy do komory wszystko pasuje idealnie także nie ma potrzeby rozwiercania szyjki HU ani zwężania samej dyszy tak jak to miało miejsce przy HU cymy. Czy ktoś wie może co może by przyczyną? Zaznaczam, że popychacz jest ładnie zaczepiony na zębach samej dyszy i ładnie sprężynuje. GB v.2 CYMA, dysza Deep fire- dla scisłości. pozdrawiam P.S Jeśli ktoś to gdzieś już poruszył to prosiłbym chociaż o linka. aha nie jestem pewien czy post nadaje się tutaj czy do działu "ogólnie techniczne" w razie czego prosze o przeniesienie. Edited May 7, 2007 by ŁukaszP Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Może oś dyszy nie pokrywa się z osią szyjki komory HU? tylko to mi na myśl przychodzi... Dlatego mimo , że średnica pasuje to dysza się nie pojawia w HU... Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Miałem ten problem, opisywałem w dziale Tuning mp5-j Cymy. Powinieneś go już stamtąd znać. Zacząłem myśleć, że to może być wina shitowego popychacza... Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Moge sie mylic: moze za duzy odstep jest miedzy komorą albo dyszą? Jezeli nie to dysza musi zle pracowac... U mnie w kalaszu musialem przesunac cala komore w strone gb... pzdr Quote Link to post Share on other sites
ŁukaszP Posted May 8, 2007 Author Report Share Posted May 8, 2007 witam! Nie-niestety nie ma odstępu-komora idealnie pasuje do dyszy. Co do popychacza to też wszystko śmiga. Kolego Skuziak- mój problem jest troszkę inny- dysza sama w sobie pasuje idealnie do HU i do popychacza jednak przy strzale wogóle sie nie pojawia- nawet kawałeczek. Mam wrażenie że przyczyną jest to co powiedział Poldeck- czyli nie osiowośc. Wydaje mi się że z tego powodu koniec blokuje się w szyjce HU, tym bardziej że dysza DF nie jest sfazowana. jak sprawdzic osiowośc? Da sie? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 Nie wiem jak jest zamocowana komora HU w mp5 ale mozesz jakimiś podkładeczkami cienkimi, wtykanymi z różnych stron próbować ją przesuwać w różne strony. Możesz też wziąć do ręki komorę nową i komorę starą i porównać czy wszelkie odległości od mocowań są takie same. Jeśli coś się nie będzie zgadzać to pilniczek w dłoń i MA się zgadzać :wink: . Quote Link to post Share on other sites
ŁukaszP Posted May 8, 2007 Author Report Share Posted May 8, 2007 witam! Wszystko spiłowałem co sie dało spiłowac aby dało efekt- nawet to wyraźnie wskazuje, że dysza DF nie jest odpowiednia do HU Mp5 Classic Army. Nie ma bata. nie dochodzi do gumki. Żałuje że wydałem kase na ten produkt- muszę kupic Classic'ową. BTW- jak jest w waszych replikach? Ma ktoś może taką dyszę mosieżną? czy u Was także dysza nie dochodzi do samej gumki tylko jest przerwa? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 To zdecyduj się, wcale nie pojawia się w komorze, czy tylko nie dochodzi do gumki. Jak nie dochodzi do gumki to jest za krótka albo popychacz jest jakiś shitowy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 8, 2007 Report Share Posted May 8, 2007 A jak masz zdjętą górę (czyli widzisz przód i górę GB) to dysza chodzi po naciśnięciu spustu? Quote Link to post Share on other sites
skuziak Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Odsyłam do tematu o mp5 cymy. Moje podejrzenia co do popychacza okazały się prawdziwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts