koonik Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Kupiłem ostatnio buty i mam z nimi problem. Lewy pasuje niemal idealnie, natomiast w prawym mam trochę luzu, co sprawiło, że na ostatniej strzelance dosyć mocno obtarło mi pięty. Te same buty, rozmiar mniejsze są już za małe. Czy zna ktoś sposób jak dopasować takie buty (jakieś wkładki?) ?? Za odpowiedzi typu 'wypchaj watą/gazetą/innym syfem' podziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Fearie Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Może ubierz grubszą skarpetke. Albo kup jakieś korekcyjne wkładki. Quote Link to post Share on other sites
ghrh Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Ja do wszystkich cięższych butów zakładam 2 pary skarpet i czy to góry, czy strzelanka - 0 otarć. Rzecz jasna buty najpierw trzeba rozchodzić :) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 koonik, jakie to buty? Z tego, co piszesz, że jeden jest większy to mogą być polskie desanty ;] troche w nich pochodzisz i ten co jest teraz za mały będzie jeszcze bardziej za duży po jakimś czasie. 2x skarpety to dobre rozwiązanie, obtarć nie ma, bo lepiej wypycha się wtedy buta, noga nie lata, a jak już lata, to skarpeta zanim otrze o stopę, otrze o drugą skarpetę. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 To nie jest wina butow tylko stop. U niektorych ludzi jedna stopa jest nieznacznie wieksza niz druga. Ja mam tak samo, tyle ze jak zakladam grubsze skarpety to w prawym bucie robi sie ciasno a w lewym jest idealnie. Mysle ze pomysl Feariego z zakladaniem jednej skarpety grubszej powinien rozwiazac problem. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 14, 2007 Author Report Share Posted May 14, 2007 (edited) Dokładnie tak mam-prawa gira mniejsza od lewej. Jasne zakładanie 2 skarpet na strzelanie jest dobrym pomysłem, robiłem tak nawe w poprzednich butach, jednak chodzenie w nich na codzień jest problemem, zwłaszcza po pół dnia. Narazie chodzę z 2 wkładkami, ale chodząc po obuwniczych wypatrzyłem wkładkę z przedłużeniem na pięte która kończy się ok 2cm ponad dolnym przyczepem ścięgna achillesa, być może pomoże. buty-brytyjskie pustynne Edited May 14, 2007 by koonik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts